//Grevă la Prefectura Cluj

Grevă la Prefectura Cluj

La Prefectura Cluj are loc o grevă de avertisment la care a participat și Directorul Cancelariei Prefectului Cluj, Cătălin Croitoru. Unul dintre mesajele lui spunea că  „La Cluj toate-s scumpe!”.

Răbdarea e putere până când devine slăbiciune… Angajații Instituției Prefectului au fost îndelung răbdători, au înțeles promisiunile oficiale și au așteptat cu decență să li se facă dreptate. Însă dreptatea salarială pe care au cerut-o și pe care o merită nu s-a arătat. Funcționarii din Instituția Prefectului nu pretind decât ceea ce li se cuvine conform legii, ceea ce funcționarii din alte instituții ale statului au primit deja de multă vreme. Discrepanțele sunt umilitoare și nu mai pot fi tolerate”, a afirmat angajatul Prefecturii Cluj.

Potrivit conducerii sindicatului „Egalitaeta”, la această acţiune au participat peste 1.500 salariaţi prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului în ziua de joi, 10 februarie, orele 10.00-11.00, la sediile prefecturilor din judeţele afiliate.

Sindicaliştii solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat.

Aceştia consideră că funcţiile publice din instituţiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcţiilor publice de stat, întrucât în desfăşurarea activităţii lor, funcţionarii publici reprezintă şi apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituţia României.