//Viceprimarul din Cluj Napoca, Dan Tarcea, prins cu minciuna în ședința de consiliu local

Viceprimarul din Cluj Napoca, Dan Tarcea, prins cu minciuna în ședința de consiliu local

În ultima ședință de consiliu local al Primăriei Cluj Napoca, viceprimarul Dan Tarcea a declarat că strada Gheorghe Sion din cartierul Dâmbu Rotund este asflatată în proporție de 95%. Însă, în realitate, pe stradă se circulă cu cizmele din cauza noroiului, asdflatul fiind așternut abia pe o treime din lungimea străzii.

Viceprimarul clujean a declarat că strada este asfaltată după ce a fost chestionat asupra modului în care Primăria respectă termenele de execuție asumate pentru lucrările de modernizare, arătând că pe strada Gheorghe Sion, care trebuia modenizată în 6 luni, se poate circula doar cu cizme de cauciuc. Riverani din zonă au confirmat situația lucrărilor, așa cum a fost prezentată și de consilierii USR într-un grafic al asfaltului suprapus pe harta arterei.

„Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a menționat că lucrările de modernizae a străzii Gheroghe Sion din cartierul Dâmbul Rotund sunt aproape finalizate, putând să se circule pe asfalt pe 95% din suprafața străzii dar  și că se mai lucrează la doar 60 de metri (din cei 818 metri cât are artera – n.red.). Cine este „în eroare”? La fața locului, se poate observa clar că doar o treime din stradă este asfaltată iar, în rest, cetățenii sunt nevoiți să circule prin noroi”, au arătat conslierii USR.

Ei au oferit și o înregistrare de la ședința din 5 noiembrie când consilierul Dinu Ionescu a chestionat administrația locală cu privire la situația modernizării respectivei artere și a cerut ca termenele de lucrări din studiile de fezabilitate asumate de Consiliul Local să fie respectate. „Să fim atenți ca aceste lucrări să dureze exact cât am planificat și să nu mai ținem cetățenii în noroaie”, a spus la ședința respectivă consilierul Ionescu. Atunci, pe repede înainte, viceprimarul Dan Tarcea i-a arătat că e în eroare și că totul este în regulă dar și că lucrarea s-a finalizat aproape în integralitate.

Consilierii USR au semnalat că astfel de practici ale Primărie prin care vrea să inducă în eroare cetățenii ridică semne de întrebare asupra felului în care sunt asumate investițiile din programul de modernizare a străzilor, cu termene clare, care în realitate nu sunt respectare.

În cazul străzii Gheroghe Sion, cei din USR spun că durata de realizare a investiției asumată de Consiliul Local este de 6 luni (3 luni de implemnetare și 3 luni perioada de execuție). Respectiva investiție a fost aprobată în 2 iunie 2020 iar lucrările au început în mai 2021 și șantierul nu este finalizat nici în prezent.

(situația modernizării strării Gheroghe Sion, verificată de USR la fața locului)

Situația a fost confirmată și de riverani care au prezentat cu imagini, trotuarul realizat de Primărie pe arteră, trotuar care se termină brusc și te duce în mocirlă.

Înregistrarea ședinței este disponibilă AICI.

(Foto din 7 decembrie 2021)