//Primarul Ogâgău, care și-a umilit fiica filmând-o dezbrăcată, așteaptă semnarea ordinului de încetare a mandatului

Primarul Ogâgău, care și-a umilit fiica filmând-o dezbrăcată, așteaptă semnarea ordinului de încetare a mandatului

Prefectura Bistrița a anunțat că, în urma deciziei de condamnare a primarul Traian Ogâgău, va semna decizia de încetare a mandatului. Reamintim că primarului din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare.

Prefectul Stelian Dolha a prezentat procedura încetării înainte de termen a mandatului unui primar care a primit o condamnare definitivă, la Digi24.

„Eu vă spun ce face prefectul și voi aplica legea. Prefectul semnează ordinul de încetare a mandatului primarului pe baza unui referat al secretarului general al primăriei respective, în care se comunică motivul, respectiv condamanrea definitivă. Secretarul general are la dispoziție 10 zile pentru transmiterea referatului. Apoi, primarul pentru care s-a emis ordinul de încetare a mandatului are la dispoziție 10 zile în care poate ataca ordinul în contencios administrativ”, a explicat Stelian Dolha.

Prefectul a mai spus că atunci când va primi referatul de la secretarul general al Primăriei din Sângeorz-Băi, va semna ordinul de încetare a mandatului primarului Traian Ogâgău și a mai spus că încetarea mandatului înainte de termen se aplică mandatului în curs. Or, Traian Ogâgău a câștigat un nou mandat de primar, dar nu a depus încă jurământul.

„Aceasta este o chestiune care ține de judecător”, a mai declarat Stelian Dolha.