//Doi polițiști locali din Cluj Napoca puși sub control judiciar după ce au zdrobit în bătaie un bătrân

Doi polițiști locali din Cluj Napoca puși sub control judiciar după ce au zdrobit în bătaie un bătrân

Doi polițiști locali din Cluj Napoca, Traian Julean și Florin Cioban, au fost puși sub control judiciar după ce au zdrobit în bătaie un bătrân. Cei doi sunt cercetați pentru lipsire de libertate, tâlhărie și purtare abuzivă.

Procurorii și polițiștii s-au autosesizat după ce în spațiul public a apărut o filmare în care cei doi polițiști locali îl mituiau pe bătrân cu 500 de lei pentru a nu depune plângere împotriva lor. În schimbul banilor ei și-au pus victima să semneze un document prin care nu mai putea depune plângere împotriva lui.

Prin ordonanțele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 23.11.2021 s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei doi inculpați, pe o durată de 60 de zile.

”În fapt, s-a reținut că fapta celor doi inculpați, lucrători în cadrul Poliției Locale Cluj-Napoca, care în data de 08.06.2020, în jurul orei 12:00, fiind în curtea sediului Poliției Locale Cluj-Napoca, situată în Piața Unirii, nr. 1-2, Cluj-Napoca, au introdus forțat persoana vătămată în autospeciala aparținând Poliției Locale Cluj-Napoca, cu număr de înmatriculare, fără consimțământul persoanei vătămate, dat fiind că anterior a fost supusă unor acte de violență fizică din partea unui inculpat, și au transportat-o aproximativ 15 kilometri până într-o zonă nelocuită din satul Pădureni, comuna Chinteni, unde ajuns în jurul orei 12:30 și au dat-o jos și părăsit-o, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin. (1) C.pen.

Fapta unui inculpat (Traian Julean – n.red), care în data de 08.06.2020, în jurul orei 12:00, în timp ce se afla în curtea sediului Poliției Locale Cluj-Napoca, situată în Piața Unirii, nr. 1-2, Cluj-Napoca, a lovit cu bastonul persoana vătămată, după care, cu autospeciala poliției locale, cu număr de înmatriculare , împotriva voinței acesteia din urmă, a transportat-o aproximativ 15 kilometri până într-o zonă nelocuită din satul Pădureni, comuna Chinteni, unde, în jur de ora 12:30, a scos victima din autoturism și a lovit-o din nou cu bastonul, după care i-a luat telefonul mobil (pe care l-a distrus și aruncat imediat) și certificatul de naștere, fără consimțământul persoanei vătămate, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de tâlhărie, prev. art. 233 alin. (1) rap. la art. 228 alin. (1) C.pen.

Fapta inculpatului, care în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Poliției Locale Cluj-Napoca, în data de 08.06.2020, în primă fază în jurul orei 12:00, a lovit persoana vătămată cu bastonul în timp ce se aflau în curtea sediului Poliției Locale Cluj-Napoca, situată în Piața Unirii, nr. 1-2, Cluj-Napoca, după care a introdus persoana vătămată în autospeciala aparținând Poliției Locale Cluj-Napoca, cu număr de înmatriculare , și a transportat-o aproximativ 15 kilometri până într-o zonă nelocuită din satul Pădureni, comuna Chinteni, unde a dat-o jos și a lovit-o din nou cu bastonul, în urma loviturilor primite persoana vătămată cauzându-i-se leziuni traumatice care au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. (1) și (2) rap. la art. 193 alin. (2) C.pen.

Fapta inculpatului (Florin Cioban – n,red), care în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Poliției Locale Cluj-Napoca, în data de 08.06.2020, a întărit rezoluția infracțională a celuilalt inculpat în vederea exercitării actelor de violență asupra persoanei vătămate, în concret asistând îndeaproape la toate aceste acte de violență și sprijinindu-l pe agresor să urce și să coboare victima din autospeciala poliției, respectiv în curtea sediului Poliției Locale Cluj-Napoca, situată în Piața Unirii, nr. 1-2, Cluj-Napoca, unde, în jurul orei 12:00, un inculpat a lovit persoana vătămată cu bastonul, cât și într-o zonă nelocuită din satul Pădureni, comuna Chinteni, unde cei doi inculpați au transportat-o cu forța, loc în care au dat-o jos pe persoana vătămată și imediat un inculpat a lovit-o din nou cu bastonul (aproximativ 12:30), în urma loviturilor primite persoana vătămată cauzându-i-se leziuni traumatice care au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la purtare abuzivă, prev. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 296 alin. (1) și (2) și art. 193 alin. (2) C.pen.”,

arată ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale.

În imagini se poate vedea bătrânul cerşetor cu mâna în ghips, în timp ce discută cu cei doi. Unul dintre aceştia îi dă suma de 500 de lei, iar celălalt îi spune că va trebui să semneze o hârtie în care scrie că nu va avea pretenţii.

Julea Traian

De asemenea, unul dintre poliţişti susţine că-i va aduce un telefon, acesta rămânând fără după incidentul violent. „Amu să văd ce fac cu mâna asta”, a spus bătrânul, iar unul dintre poliţişti i-a răspuns: „Aia trece. Cumpărăm noi o cremă că toată lumea şi-a rupt mâna”, potrivit foaiatransilvana.ro.