//Cuplu de campioni au făcut videochat 8 ani fără să plătească impozit

Cuplu de campioni au făcut videochat 8 ani fără să plătească impozit

 Soţii Mihai şi Bianca Feroiu, doi foști campioni la culturism, au câștigat zeci de mii de lei din videochat fără să plătească impozit. Au fost condamnați să plătească o amendă penală în valoare de 6.000 lei și să presteze muncă în folosul comunității.

„Condamnă inculpata Feroiu Bianca la pedeapsa de 120 de zile amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă contiunuată. În temeiul art.61, alin. 2 C. pen. stabileşte un cuantum de 50 de lei pentru o zi amendă, urmând ca inculpata să plătească o amendă penală de 6.000 de lei“, a stabilit instanţa de judecată a Tribunalului Gorj.

Bianca Feroiu a achitat prejudiciul stabilit de organele de anchetă, în cuantum de peste 177.000 de lei, dar instanţa de judecată a dispus obligarea acesteia să mai achite peste 146.000 de lei, reprezentând dobânzile şi penalităţile aferente prejudiciului principal. De asemenea, soţul său, Paul Feroiu, a fost condamnat la o amendă penală de 4.500 de lei. Acesta a achitat prejudiciul în cuantum de 80.000 de lei, fiind obligat de instanţa de judecată să achite şi penalităţi de peste 77.000 de lei. Instanţa de judecată a hotărât să pună sechestru asupra unor locuinţei şi maşini până la achitarea sumelor. Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă.

Anchetatorii arată că cei doi primeau periodic sume de bani în euro şi dolari, fără a le declara la organele fiscale. Pentru a intra în direct cu Bianca, utilizatorii unui site de profil achitau un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut, iar aceasta primea jumătate din suma încasată.  Conform rechizitoriului, cei doi foşti sportivi au încasat în perioada 2009-2017 sume importante de bani din activităţi de videochat, dar nu au achitat impozitele aferente.