//Sibiu: Municipiul în Top 5 al celor mai atractive orașe din țară

Sibiu: Municipiul în Top 5 al celor mai atractive orașe din țară

Banca Mondială şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au realizat în vara acestui an un studiu în domeniul politicii urbane a României, un barometru urban privind calitatea vieţii în oraşele din ţara noastră. În perioada 1 iulie -15 august 2020 a fost realizat un sondaj de opinie în rândul a peste 13.000 de respondenţi din 41 de oraşe reprezentative din România.

La capitolul IERARHII URBANE ale acestui studiu a fost realizat un top 20 al oraşelor, iar respondenţilor le-a fost adresată întrebarea: Vă rog să vă gândiţi la oraşele din România ca fiind aflate într-o competiţie, iar dvs. sunteţi una/unul din membrii juriului. Vă rog să numiţi un “oraş de nota 10” din România, răspunsurile fiind solicitate pe cinci capitole.

Sibiul s-a clasat după cum urmează, între aproximativ 100 de oraşe din România nominalizate de respondenţi la fiecare categorie:

– Locul 3 din punctul de vedere al calităţii mediului, al implicării autorităţilor în grija faţă de mediu şi lupta împotriva poluării

– Locul 4 din punctul de vedere al bunei administrări, cu respect pentru opiniile cetăţenilor şi atenţie faţă de nevoile lor

– Locul 5 din punctul de vedere al condiţiilor de viaţă ale oamenilor care locuiesc în el (acces la servicii, mod de petrecere a timpului liber, utilităţi)

– Locul 6 din punctul de vedere al dezvoltării transportului, conectare bună cu alte oraşe din ţară şi din străinătate, acces uşor şi de calitate la diverse mijloace de transport persoane şi mărfuri

– Locul 6 din punctul de vedere al mediului de afaceri prosper, cu investiţii în tehnologii de ultimă oră, în inovare

De asemenea, din punctul de vedere al atractivităţii urbane al oraşelor din România în anul 2020, respondenţii au fost rugaţi să răspundă la întrebarea: Care este, din punctul dvs. de vedere, cel mai atractiv oraş din România? Sibiul s-a clasat pe locul 5 între oraşele din ţară, după oraşe mari, precum Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov şi Timişoara, fiind aproape la egalitate cu Bucureşti.

“Aceasta este o confirmare că Sibiul se menţine printre oraşele de top ale României, parte datorându-se şi eforturilor şi proiectelor administraţiei publice. Mă bucur că primim pe această cale o încurajare să continuăm pe acest drum, cu proiecte axate pe toate domeniile de interes pentru un oraş care îşi respectă locuitorii şi nevoile lor”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.