//Primarul din Florești demolează 15 case

Primarul din Florești demolează 15 case

Bogdan Pivariu, edilul comunei Florești a declarat la un post de radio local că administrația a început demersurile pentru demolarea a 15 case construite fără autorizație. Demersul lui se încadrează în cel început de Emil Boc la începutul lunii, când a susținut că Primăria Cluj se pregătește să demoleze aproximativ 200 de case construite fără autorizație în zona Valea Fânațelor.

„Cei cu case sau construcții ilegale care nu și-au rezolvat problemele pentru care au fost sesizați, vor fi chemați în instanță. Deja am și depus peste 15 cereri de chemare în instanță pentru demolarea acelor clădiri care sunt ilegal construite”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul din Florești.

Pivariu a mai precizat că, aproximativ 70.000 de oameni trăiesc în Florești și nu toți au forme legale, mulți dintre aceștia fiind chiriași care nu sunt declarați în acte.

În Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat la începutul lunii că în zona Valea Fânațelor și Valea Chintăului sunt peste 200 de case construite fără autorizație. Dacă nu le demola, edilul a spus că ar putea fi acuzat de ”abuz în serviciu”.

A fost dezbaterea la buget. Am spus și atunci. Pentru noi legea este sfântă. Oricine construiește fără autorizație se desființează. Sunt foarte multe procese pe rol pentru demolarea caselor construite fără autorizație, pe Fânanțelor și Chintăului. ce va decide judecătorul nu pot garanta.

În acest oraș nu avem toleranță pentru construcțiile ilegale.

Amenzile pe care le aplicăm sunt spre maxim, 100.000 de ei . Înțelegem situația că au un teren că e în extravilan , dar nu poate construi oricine și oricum.

Și-au asumat si nu le putem desfiinta fără sentință.

Mesajul știu că e nepopular și nu le place multora, dar din respect pentru viitorul orașului pentru că nu mai putem structura și amenaja cum trebuie pentru că totul se face fără autorizație”, a spus primarul Emil Boc.