//Un preot afacerist din Cluj îl critică pe ÎPS Teodosie

Un preot afacerist din Cluj îl critică pe ÎPS Teodosie

Preotul clujean Dinu Criste, care a cochetat pentru o perioadă cu politica, iar acum se ocupă de afaceri, îl critică pe ÎPS Teodosie. El spune că Teodosie a devenit primul preot ortodox de can-can.

„Diavolul se-mbracă de la Prada, Teodosie se încalţă de la Prada. Dacă eşti un simplu preot şi nu ai «spate» «tot ce vorbeşti sau faci poate fi folosit împotriva ta», cum zice statul american prin gura poliţistului  atunci când îi pune cătuşele unui presupus infractor. Eşti dus în faţa unui tribunal bisericesc şi, după caz, executat sau graţiat (rareori). Dar dacă eşti Teodosie de la Tomis poţi spune şi poţi face orice fără să dai cuiva socoteală. u de 3 zile încoace ci de ani de zile încoace gura nu-i mai tace şi nimic nu-i place, mai ales faptul că Patriarhia nu ridică, de dragul său, Arhiepiscopia la rang de mitropolie. «Episcop-jucător», Teodosie a făcut opinie discordantă mai mereu cu Patriarhia fără ca oficial, sau măcar off the record, cineva să-l pună la punct în numele “ascultării” faţă de ierarhia superioară. Nu ştiu cine îi face branding-ul personal, dar cineva l-a învăţat greşit că e important sa se vorbească cât mai mult despre tine, nu contează dacă de bine sau de rău”, spune Criste.

Preotul clujean mai spune că ”Episcopul Tomisului a devenit primul episcop român ortodox de cancan. A intrat în lista scurtă a personajelor preferate de presa de scandal. Când ajungi să atragi atenţia unor persoane precum Oana Roman şi Iulia Badiu nu-i de bine. Acestea l-au luat în colimator pe IPS  pentru că şi-a permis să imagineze reglementări cu privire la drepturile femeii în biserică.   Viziunea episcopului a enervat-o la culme pe Oana, aceasta acuzând tiparul pre-medieval în care acesta gândeşte despre femei. Imaginaţi-vă, cum Doamne, iartă-mă?, din greşeală sau intenţionat , IPS Teodosie s-a aşezat pe aceeaşi canapea în sufrageria cancanului românesc încadrat la stânga şi la dreapta de vrednicile Oana şi Iulia. Interesant e iarăşi cum un organ de presă bisericească cum e Radio Dobrogea a devenit furnizor de subiecte pentru presa de scandal.   Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, potrivit Iuliei Badiu, Teodosie se încalţă de la Prada. Şi despre Papa se spunea că poartă papuci roşii de la acelaşi brand dar presa semi-oficială a negat asta. Nu ştiu dacă Teodosie se-ncalţă de la Prada, dacă da, să ne spună, mai important e încotro îl duc paşii pe Înaltul prelat”

Clujeanul Dinu Criste și-a pornit afacerea de ciocolată cu canabis în 2018, cu o investiție de 80.000 de euro, jumătate din sumă provenind dintr-o finanțare obținută prin programul Startup Nation.  Preot de meserie, Dinu Criste a ales și niște denumiri pe măsură pentru ciocolata sa, precum „Doamne ajută” sau „Amin”. Printre sortimentele care se regăsesc în brandul „Christe Chocolatier” se numără, pe lângă ciocolată cu canabis, și ciocolata de lux cu foiță de aur comestibilă, cu chilli sau lavandă, toate produse în atelierul său aflat în localitatea Sancraiu, în apropiere de Cluj.

De curând, dinu Criste și-a lansat o nouă afacere: o aplicație IT pentru sfaturi duhovnicești.

„Aplicația va fi un fel de asistentul tău personal în materie de parte duhovnicească, de spiritualitate. Spre exemplu, îți fac o planificare pe șapte zile în care îți arăt cum să scapi de anxietate din perspectivă religioasă. Nu e o noutate absolută. În spațiul occidental și în spațiul american, astfel de aplicații funcționează”, a spus Dinu Criste, la PROFIT NEWS TV.