//Sibiu: Până mâine orașul devine capitala homosexualilor

Sibiu: Până mâine orașul devine capitala homosexualilor

Până mâine, Sibiul este capitala homosexualilor. În oraș se organizează festivalului Pride Sibiu, finanțat de instituții reprezentative ale Franței și Germaniei, în parteneriat cu celebra fundație MozaiQ.

Pe fondul pandemiei festivalul se va desfășura online, însă aceasta nu este decât prima ediție… Atracțiile evenimentului, pe lângă filme, webinarii (seminarii online) și spectacole de teatru, vor fi testările de HIV, Sifilis, Hepatită B și C pentru doritori. 

„Festivalul cultural LGBTQ+ SIBIU PRIDE se va desfășura anul acesta în perioada 15-17 octombrie 2020 într-o formă online (excepție testările HIV, Sifilis, Hepatita B și C).
Tema primei ediții este EPIDEMIA GLOBALĂ DE HIV, o temă care ne afectează și ne interesează pe toți.
Acest proiect este organizat de PRIDE ROMÂNIA cu sprijinul Anei DumitrescuBarProdSens Pozitiv și InformatHIV.
Proiect finanțat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din RomâniaConsulatul Republicii Federale Germania la SibiuCentrul Cultural German din ClujAsociația Română Anti-SIDACheckpoint ARAS BucureștiThe Black Sea Trust for Regional Cooperation.
Partenerii proiectului: MozaiQConsiliul Județean al Elevilor SibiuTeatru 3G Târgu-Mureș”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook
Amintim că în 2019 un festival similar din Cluj-Napoca a scandalizat o țară întreagă printr-un spectacol de teatru în care actorii, îmbrăcați în haine călugărești, foloseau drept tavă o icoană cu chipul lui Iisus Hristos pe care tăiaseră slănină și ceapă. Totul ambalat „cultural” în dorința de dezbatere, toleranță și demolare a ideilor preconcepute.