//Primarul Emil Boc vrea să interzică taxiurile la aeroport

Primarul Emil Boc vrea să interzică taxiurile la aeroport

Primarul Emil Boc a declarat la radio că intenționează să interzică staționarea taxiurilor în standul de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca. Edilul a spus că cei care vor avea nevoie de un taxi vor putea apela printr-o aplicație orice firmă de taxi din oraș. Motivul constă în faptul că unii taximetriști nu respectă prețurile standard pentru cursele din Cluj-Napoca și își păcălesc clienții.

„Am propus colegilor mei ca problema să fie rezolvată civilizat. Când facem Park&Rideul de la aeroport, să dăm acolo un număr de locuri din cele peste 800, cât va fi necesar, pentru o platformă de taximetre, și care să stea acolo în aeroport. Va fi automat prin care să poți comanda taximetru de la ce firmă vrei, în funcție de preț. Și în două minute va veni taximetrul pe care l-ai cerut”, a explicat primarul Emil Boc la un post de radio local.

El a precizat că acest mecanism există deja la aeroportul Otopeni, după acel model urmând să funcționeze lucrurile și la Cluj.

„Asta vreau să facem și noi aici, pentru că e normal ca un client să aibă posibilitatea de a-și alege firma și prețul. Cred că trebuie să o facem cât mai repede cu putință”, a spus Boc.