//DNA are undă verde pentru ancheta adjunctului Romsilva

DNA are undă verde pentru ancheta adjunctului Romsilva

Curtea de Apel București a respins contestația făcută de adjunctul Romsilva, Cezar Răduță, la trimiterea în judecată decisă de procurorii DNA anul trecut.

 ”Respinge nefondate excepțiile nelegalității administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală formulate de inc . RĂDUŢĂ CEZAR MIHAIL, CONSTANTIN ALEXANDRU şi RADU EMIL Constată legalitatea sesizării instanței prin Rechizitoriul nr.255/P/2020 din data de 18.11.2021 al Parchetului de pe Lângă ICCJ-DNA, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpaţii: 1) RADUŢĂ CEZAR MIHAIL, cercetat pentru săvîrșirea infracţiunilor de luare de mită, prevăzută de art.289 al.1 C.pen. rap. la art.6 din legea nr.78/2000 și abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art.297 al. 1 C.pen. rap. la art.13 ind.2 din legea nr.78/2000, ambele cu aplicarea art.38 al.1 C:Pen.”, se menționează în minuta ședinței din 20 ianuarie 2022 a Curții de Apel București 

În 22 noiembrie 2021, directorul adjunct al Romsilva, Cezar Mihail Răduţă, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi angajat un paznic de vânătoare care nu întrunea condiţiile legale, iar în schimbul acestui scenariu ar fi primit un teren în Corbeanca.