//Ca să scape de DNA, un consilier județean din Cluj a demisionat

Ca să scape de DNA, un consilier județean din Cluj a demisionat

Directorul Sălii Polivalente BT Arena din Cluj-Napoca Ionuț Rusu, care ocupa și funcția de consilier județean din partea PNL, a demisionat. El a renunțat la postul de consilier județean pentru că are o plângere penală pe numele lui pentru modul în care a cheltuit fondurile Sălii Polivalente. Dacă ar fi rămas în funcție, dosarul lui ar fi fost de competența procurorilor DNA, însă demisia a făcut ca faptele să intre în competența procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

„Nu am prea multe detalii de oferit. Mi-am dat demisia din funcția de consilier județean pentru a mă putea ocupa de Sala Polivalentă. Am început să avem aici foarte multe evenimente și mult de muncă. Timpul nu îmi permite să mă ocup așa cum mi-aș dori și de îndatoririle de la Consiliul Județean, unde există o echipă foarte bună condusă de Alin Tișe, care își face foarte bine treaba”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul BT Arena.

În plină pandemie, el a cumpărat din fondurile Sălii Polivalente haine de lux, crose de golf, băutură și gadgeturi. Informația fost publicată anul trecut de stiridecluj.ro 

Sala Polivalenta Cluj-Napoca

Achizițiile au fost realizate de conducerea Sălii Polivalente, sub semnătura directorului Ionuț Rusu. Cazul a ajuns pe masa DNA Cluj, tocmai pentru că Ionuț Rusu este consilier județean. Acum, dacă nu mai este consilier județean ales, dosarul de la DNA s-ar putea muta înapoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, deci Ionuț Rusu a mai câștigat timp și ar putea tergiversa dosarul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a primit o sesizare ”cu privire la achizițiile efectuate de către Rusu Ionut – delegat în funcţia de director al SC Sala Polivalenta SA. 

Avand in vedere faptul ca acesta a avut (n.red. la acea dată) calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, aspect care atrage competenţa personală a Direcţiei Naționale Anticorupţie”, dosarul a fost ”înaintat către Direcția Națională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj”, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. 

Știri de Cluj a discutat subiectul și cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Ionuț Rusu și-a dat demisia din funcția de consilier județean, a precizat Alin Tișe. ”Ionuț Rusu a demisionat din Consiliul Județean, ieri (marți 25 ianuarie), din motive personale.

Am avut o discuție cu el. Am colaborat foarte bine la Consiliul Județean și îl apreciez pentru munca făcută și implicarea sa. Îi doresc succes pe mai departe! Nu cunosc alte informații despre subiect”, a declarat Alin Tișe.

Directorul Ionuț Rusu a cumpărat cu banii Sălii Polivalente 12 articole vestimentare, în valoare de 10.000 de lei, de la cel mai scump magazin din Cluj. Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară. Știri de Cluj a întrebat despre ”oportunitatea” achiziției, iar replica a fost că hainele au fost folosite de angajați pentru a munci la deszăpezire.

1. Cămașă Polo Ralph – 629 lei

2. Jeans Boss – 779  lei

3. Jerseu Boss – 989 lei

4. Hanorac Boss – 729 lei

5. Hanorac Noss – 499 lei

6. Jeans Joop! – 359 de lei

7. Hanorac Boss – 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn – 1399 lei

9. Hanorac Boss – 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss – 679 lei

Sala a cumpărat și două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se știe pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează chiar la Sala Polivalentă, a spus că nu a primit nimic.

1. Jachetă Wellensteyn – 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren – 183 lei

Reprezentanții Sălii au spus că sunt echipamente cu care angajații să deszăpezească aleile din jurul Sălii Polivalente.

Ilie Călian, preşedintele Consiliului de Administrație de la Sala Polivalentă, a spus, joi, 2 septembrie, în Consiliul Local că echipamentele și articolele ”de îmbrăcăminte, au fost recuperate la buget, astfel încât Ionuţ Rusu a achitat contravaloarea. În privinţa articolelor sportive, au fost returnate producătorului sau comerciantului, fiind făcută factură de retur (crosele de golf pentru timpul liber). Legat de achiziţia de produse de protocol, băuturi şi alte produse, au fost returnate cele încă sigilate şi contravaloarea celor consumate a fost achitată de Ionuţ Rusu. Consiliul de administraţie a decis sancţionarea cu diminuarea drepturilor salariale ale directorului Ionuţ Rusu de 10% pentru 3 luni”.