//Bosch recrutează condamnați de la Gherla

Bosch recrutează condamnați de la Gherla

Unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj, compania nemțească Bosch, este pe cale să recruteze angajați din rândul persoanelor condamnate. Patru deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla și-au depus CV-urile în cadrul unui târg al forțelor de muncă.

”În data de 25.01.2022, la invitația Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, Penitenciarul Gherla a participat cu un număr de 4 persoane private de libertate care execută pedeapsa în regim deschis, la bursa locurilor de muncă oferită de Compania Bosch.

Activitatea a avut loc la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Gherla și a fost subscrisă măsurilor active de mediere și combatere a șomajului, implementate de către AJOFM Cluj, în calitate de Serviciu Public de Ocupare, destinate corelării cererii și ofertei de pe piața muncii.

În cadrul evenimentului organizat, persoanele private de liberate s-au familiarizat cu ofertele de locuri de muncă puse la dispoziție de Compania Bosch și au avut posibilitatea relaționării cu reprezentanții angajatorilor.

Prin implicarea în acest gen de activități, Penitenciarul Gherla își propune încă o dată să promoveze o imaginea realistă a sistemului penitenciar în general și a demersurilor de reintegrare socială, în special, scopul final fiind facilitarea reinserției socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate”, arată un comunicat al reprezentanților penitenciarului din Gherla.