//Vasile Dîncu acuzat că a condus o ”fabrică de plagiat”

Vasile Dîncu acuzat că a condus o ”fabrică de plagiat”

Clujeanul Vasile Dîncu, Ministru al Apărării și unul dintre membrii marcanți ai PSD, este acuzat că a condus o adevărată ”fabrică de plagiat”. Acuzațiile vin din partea ziaristei Emilia Șercan, care îl critică pe Dîncu pentru modul în care a condus Școală Doctorală a Academiei SRI, locul unde și-au susținut lucrările de doctorat, plagiate, mai mulți politicieni celebri.

”Vasile Dîncu este profesor universitar, doctor, conducător de doctorate și academician în Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) înființată de prietenii domniei sale, George Maior și Gabriel Oprea. Când a fost întrebat anul trecut ce îl recomandă pentru a fi ministru al Apărării, a declarat că a făcut armata și că a înființat o revistă de “cultură şi gândire strategică”. Modest cum este, nu a spus că e și academician în securitate națională. Întrebat sâmbătă la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre doctoratul plagiat al premierului Nicolae Ciucă, Dîncu a spus că nu trebuie să judecăm „toate tezele după niște criterii care în momentul respectiv nu au fost criterii ale școlii doctorale”. Normal, criteriile „la momentul respectiv” nu erau ale școlii doctorale, erau criteriile impuse de Guvernul României și Ministerul Educației prin Codul studiilor doctorale.

Mai spune academicianul Dîncu că teza lui Nicolae Ciucă nu ar trebui analizată de CNATDCU, ci e bine că verificarea o face Universitatea Națională de Apărare. Fiind profesor universitar, doctor, conducător de doctorate și fost membru CNATDCU, academicianul Dîncu ar trebui să știe mai bine ca oricine că UNAP poate emite doar puncte de vedere fără valoare juridică și că doar CNATDCU poate da soluții de menținere sau de retragere a titlului. De ce ar trebui să știe asta mai bine ca oricine? Nu numai din pricina calităților academice enumerate mai sus, ci mai e un motiv. Între 2011 și 2015, Vasile Dîncu a fost directorul școlii doctorale de la Academia SRI, adică exact în perioada în care Academia SRI se transformase într-o fabrică de plagiat. Această fabrică, condusă de rafinatul academician Dîncu, care spune „salar”, are în acest moment aproape 40 de teze de doctorat invalidate de CNATDCU pentru plagiat. Multe dintre tezele invalidate au fost susținute exact când academicianul Dîncu conducea școala doctorală. Academia SRI nu a putut emite niciun verdict pentru acele teze plagiate, deciziile de retragere a titlului de doctor le-a dat CNATDCU”, scrie Sercan pe contul ei de Facebook.