//PSD se va ocupa de fondurile de 50 mld lei din Anghel Saligny

PSD se va ocupa de fondurile de 50 mld lei din Anghel Saligny

Până la urmă, PSD-ul a câștigat unul dintre cele mai vizate posturi. Secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica, care face parte din PSD (gruparea Ciolacu), se va ocupa de administrarea fondurilor din Programul Anghel Saligny. Prin intermediul acestui fond, 50 de miliarde de lei vor și împărțite către administrațiile locale și județene din România.

Stoica va coordona implementarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”, precum şi Direcţia achiziţii din Ministerul Dezvoltării, arată un ordin de ministru semnat miercuri de Cseke Attila. Marcel Stoica a fost susţinut pentru funcţia de secretar de stat de PSD Buzău, structură de unde provine şi şeful PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Alexandru Stoica

Până să fie numit în ianuarie ca secretar de stat la Dezvoltare, Stoica era administrator al judeţului Buzău. 

Fondurile din Programul Naţional „Anghel Saligny” pot fi folosite pentru proiecte de alimentare cu apă și stații de tratare a apei, sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, drumuri publice județene, interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților, precum și variante ocolitoare ale localităților; poduri, podețe, pasaje sau punți pietonale, sisteme de distribuție a gazelor naturale și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale, care au autorizație de construire valabilă. 3.100 de unităţi administrativ-teritoriale au depus proiecte pentru a fi finanţate, dinte-un total de 3.181 de UAT-uri. Valoarea totală a proiectelor depuse este de circa 137 de miliarde de lei, în timp ce suma totală pentru noul PNDL este de doar 50 de miliarde de lei. Ceea ce înseamnă că Ministerul Dezvoltării va trebui să facă o selecţie a solicitărilor de finanţare care au venit. PSD este partidul care are cei mai mulţi aleşi locali, ceea ce ar însemna că va avea şi cele mai mulţi bani alocaţi. Acum PSD are şi omul care coordonează proiectul. 

În perioadele în care secretar de stat Marcel Alexandru Stoica se află în concediu de odihnă, concediu medical sau alt tip de concediu, atribuţiile delegate lui Stoica revin lui Vlad-Ştefan Niculae. Tot secretar de stat, Niculae a fost susţinut pentru funcţia de demnitar de organizaţia PSD Argeş.