//Pe ministrul Apărării Vasile Dîncu îl doare la mască

Pe ministrul Apărării Vasile Dîncu îl doare la mască

Ministrul Apărării, clujeanul Vasile Dîncu, se cramponează să ofere explicații vizavi de tipul de mască pe care îl poartă la manifestările publice. În același timp, Rusia negociază cu puterile din Vest pentru Ucraina, o țară care se află fix la granița României.

Astfel, Dîncu scrie ”cu privire la discuțiile din spațiul public referitoare la tipul măștii de protecție pe care am purtat-o, duminică, 9 ianuarie, pe timpul ceremoniei din Portul Militar Constanța, doresc să lămurim cât se poate de clar situația:

* Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil, așa cum vedeți în fotografia de mai jos. Regret faptul că nu am avut inspirația de a o prezenta jurnaliștilor prezenți la ceremonie, pentru a evita discuțiile ulterioare;

*Montarea celor două măști a fost realizată în regie proprie, de către echipa mea de asistenți, care mi-a propus această soluție;* Deși masca pe care am purtat-o se încadrează în totalitate în standardele de protecție în vigoare, am luat decizia de a nu o mai purta în viitor, tocmai pentru a evita orice confuzie”.

Pentru cine a uitat, Vasile Dîncu a declarat că îl recomandă pentru postul de ministru al Apărării faptul că a efectuat stagiul militar.