//Mureș: Acord de colaborare între PNL și USR-PLUS Mureș

Mureș: Acord de colaborare între PNL și USR-PLUS Mureș

PNL Mureș și alianța USR-PLUS Mureș au semnat un acord de colaborare pentru a corela politicile de coordonare în cadrul administrației din județ.

„Sub obiectivul general al interesului cetățenilor pus în prim plan și al respectării libertăților individuale, PNL și Alianța USR-Plus propun mureșenilor un proces continuu de dezvoltare a județului Mureș, care să aducă investiții, locuri de muncă bine plătite, prosperitate, acces la educație și sănătate la cele mai bune standarde, la cultură și un mediu înconjurător curat și sănătos.

Pentru a facilita colaborarea la nivel județean, Alianța USR-Plus sprijină candidatura la funcția de Președinte al Consiliului Județean Mureș a domnului Cristian Chirteș, asumându-și proiectele de dezvoltare propuse de candidatul liberal”, au transmis reprezentanții celor două formațiuni.

1. Comune cu infrastructură Europeană finanțată din fonduri UE: asfaltare străzi, rețea de apă, rețea de canalizare, acces la internet, rețea de gaz, gestiune integrată a deșeurilor, școli renovate, cabinete medicale.

2. Digitalizarea și debirocratizarea administrației publice județene și locale;

3. Infrastructura de transport:

3.1. Finalizare centura SE-NE Corunca-Livezeni-Ernei.

3.2. Autostrada A8 Târgu Mures-Iași. Segmentul mureșean

3.3. Autostrada A3 Târgu Mures -Brasov. Segmentul mureșean.

3.4. Tren metropolitan Aeroportul Transilvania – Ernei pe calea ferata existentă, reabilitată. Amenajare de noi stații de oprire.

3.5. Proiect de platformă multi-modală și zonă Cargo și extindere pentru Aeroportul Transilvania. Atragerea operatorilor de cargo aerian si pasageri.

3.6 Întocmirea unui studiu de mobilitate urbană profesionist privind Municipiul Târgu Mureș și zona Metropolitană.

3.7 Drum expres Târgu Mureș- Reghin

3.8 Demararea proiectului Centurii Reghin

3.9 Construcție centura Sighișoara

3.10 Ecologizarea batalurilor de la fostul Combinat din Târnăveni

3.11 Construirea unui nou pod în zona Fabricii de Zahăr-Luduș

4. Atragerea investitorilor: serviciu dedicat în Consiliul Județean. Birou unic pentru investitori.

5. Analiză a necesității si eficacității tuturor serviciilor consiliului județean și cele aflate în subordinea acestuia. Modernizare, reformare conform nevoilor cetățenilor și a noilor realități digitale.

6. Îmbunătățirea modului de gestionare a serviciilor sociale oferite copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale.

7. Dezvoltarea unui parteneriat între Consiliul Județean Mureș și ONG-uri în vederea elaborării unei strategii privind dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, inclusiv înființarea de centre sociale pentru persoanele vârstnice.

„PNL Mureș și Alianța USR-Plus propun administrații locale competente și responsabile, fără probleme de integritate. Totodată, PNL și Alianța USR-Plus susțin principiul #Fără penali în funcții publice. Cele două entități politice vor colabora pentru proiectele de dezvoltare a județului cu potențial de atragere de fonduri europene și a investitorilor privați”, se mai arată în comunicatul politic.