//Ministrul Dîncu s-a trezit cu limba AUR-ită

Ministrul Dîncu s-a trezit cu limba AUR-ită

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a preluat o parte din discursul AUR, partid care urcă în sondaje. El a declarat într-o emisiune televizată că bărbații de acum nu mai sunt la fel de ”bărbați” ca pe vremea lui. El încearcă să inducă ideea că, în lipsa unui stagiu militar obligatoriu, bărbații se efeminează. Astfel că, începând din luna februarie 2022, Ministerul apărării induce un program de voluntariat pentru cei care vor să se înroleze în Armata Română.

„Nu stiu daca m-a facut barbat, dar am invatat multe lucruri. Nu mi-a placut foarte mult acea perioada, pentru ca era o armata foarte dura, o iarna rece. (…)  Pentru generatia mea, doamnele noastre, prietenele noastre erau disperate ca atunci cand se intalneau doi barbati vorbeau numai despre armata. Acum nu mai e cazul, pentru ca barbatii vorbesc despre epilare si pedichiura”, a răspuns Dîncu la întrebarea ”Armata v-a făcut bărbat?” adresată de Sebastian Zachmann (Prima TV).

La nivel de discurs, ministrul Dîncu a oferit un răspuns similar propagandei Moscovei privind „progresismul occidental”.

Deputatul AUR, Ciprian Ciubuc, a avut un mesaj similar pe Facebook cu cel arborat de ministrul Vasile Dîncu.

De altfel, încă de la începutul partidului AUR, Vasile Dîncu a fost unul dintre susținătorii acestui proiect politic, oferindu-le celor de la AUR serviciile lui sociolog.

În același timp, în cadrul Ministerului Apărării încep să se creioneze intențiile reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

”Avem încă un concept, probabil că o să-l promovăm luna viitoare: cel de militar în termen voluntar. Adică sunt tineri care să poată face, în formule mai scurte, stagiul militar. E o posibilă profesionalizare, este și o modalitate prin care noi putem să creăm cadre prin care să selecționăm tineri care până la urmă să devină cadre militare profesioniste.

Cu privire la stagiul militar obligatoriu, în acest moment nu avem nicio decizie cu privire la o asemenea posibilitate. În schimb, avem două decizii importante despre care am vorbit luna trecută pe larg. Este vorba de sistemul de voluntariat pe care l-am redeschis în acest an și deja am văzut că avem foarte mulți tineri care vor să vină. Sunt rezerviști voluntari, cei care intră în sistem, dar care rămân acasă”, a spus Vasile Dîncu, la Radio România Actualități.