//Deputatul K1 Daniel Ghiță vrea să reprezinte Harghita

Deputatul K1 Daniel Ghiță vrea să reprezinte Harghita

Într-o declarație de presă, deputatul PSD de Ilfov Daniel Ghiță a anunțat că vrea să îi reprezinte în Parlament pe românii din județul Harghita.

Daniel Ghiță

”Voi acorda prioritate maxima drepturilor si intereselor romanilor din jurul granitelor actuale ale tarii noastre, incepand cu romanii din Republica Moldova, inclusiv din Transnistria, si continuand cu romanii din regiunile Cernauti, Odessa si Transcarpatia din Ucraina, cu romanii de pe Valea Timocului din Serbia, cu romanii din estul Ungariei si cu aromanii din Bulgaria, Grecia, Albania si Macedonia. Voi apara drepturile si interesele romanilor plecati la munca de-a lungul si de-a latul Europei, urmand sa stabilesc contacte permanente cu comunitatile romanesti din Italia, Spania, Franta, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Austria, Belgia, Olanda, Irlanda, s.a. De asemenea, voi cauta sa stabilesc contacte cu comunitatile romanesti din Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Noua Zeelanda s.a. Nu in ultimul rand, avand in vedere ca in actuala legislatura nu au niciun reprezentant de etnie romana in Parlament, voi apara in forul legiuitor drepturile si interesele romanilor din judetul Harghita, cu care voi cauta sa intru in contact cat mai curand”, arată deputatul în declarația de presă.

Fostul luptător K1, Daniel Ghiță, în trecut membru al Partidului România Unită, este deputat PSD în județul Ilfov. Ghiță se remarcă prin postările de pe Facebook în care promovează teorii ale conspirației despre pandemia de COVID și militează împotriva purtării măștii.

Pe Facebook, Ghiță scrie despre români „manipulați de niște găști, care plătesc bani grei și duc campanii antiromânești”, „instaurarea fricii”, „suprimarea religiei creștin ortodoxă” și își exprimă opinii medicale deși nu îl recomandă nimic pentru asta.

„Suedezii nu au avut carantina, amenzi, nu poarta masca și nu sunt victimele unor găști DSP și un GuWerner incompetent! Dacă scade imunitatea, rata mortalității este mai mare. Purtând masca asta se întâmplă: scade imunitatea! (…)  Acum, restricții și ne este interzis sa mergem la Bisericii, ca altfel murim! Este un plan diabolic de dezumanizare!”, scrie Daniel Ghiță, într-una dintre postările de pe Facebook.

Ghita a fost lucrator in cadrul SPP, iar ulterior s-a dedicat carierei sportive, devenind campion mondial K1, la categoria supergrea.