//Cioloș spune că nu are de gând să plece din USR

Cioloș spune că nu are de gând să plece din USR

În urma discuțiilor de aseară în cadrul cărorar Dacian Cioloș a amenințat că ar putea pleca din USR, el a tranșat declarația spunând că nu va demisiona din partid.

”Nu plec din partid, nu pun condiții, dar cer colegilor să aleagă între creștere și dezvoltare și stagnare și închiderea partidului într-un cerc foarte restrâns de oameni. Am propus un program și soluții, dar discutăm despre persoana mea și despre demisii. Poate ar trebui să învățăm ceva din situația în care ne găsim și despre modul în care punem problema”

a declarat Dacian Cioloș pentru Libertatea.

Ieri, într-o şedinţă internă a partidului, că intenționează să demisioneze din funcția de președinte al USR, dacă Biroul Național îi va respinge programul, care include schimbarea statutului, schimbarea secretarului general pus de Barna și diminuarea puterii Biroului Național.

Printre reformele cerute de Dacian Cioloș se numără: schimbarea statutului partidului, înlocuirea actualului secretar general (care face parte din echipa Barna), stoparea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie, pregătirea unui guvern din umbră, transparentizarea ședințelor Biroului Național.

De asemenea, Cioloș propune declanșarea unui congres extraordinar și modificarea statului astfel încât votul pe liste pentru diferitele organisme colegiale să fie proporțional.

În plus, el cere dublarea Biroului Național (dominat acum de ex-USR-iști) cu membri din societatea civilă mediul de afaceri, ceea ce ar dilua puterea Biroului Național.

În replică, Dan Barna a transmis că „alegerile noastre de după fuziune ne-au adus în situația în care tu ai câștigat Președinția. Am recunoscut fair rezultatul. În același timp, nu ți-au plăcut rezultatele alegerilor pentru Biroul Național. Am aflat și din presă că majoritatea te incomodează. Am pus asta pe seama perioadei de acomodare. Astă seară am aflat însă că, în opinia ta, nimic nu funcționează, că totul trebuie schimbat. Propui ca partidul să fie condus din afară. Comitete și comisii care organizează partidul, care fac numiri. Cine anume? Nu știm. Practic ne propui golirea de sens a USR și înlocuirea cu comitete și comiții”, a scris Barna, într-un mesaj intern.