//Caravana AUR ”descinde” azi în Cluj-Napoca

Caravana AUR ”descinde” azi în Cluj-Napoca

Astăzi, caravana AUR va veni în Cluj. Traseul va avea include opriri în Dej, Gherla, Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii și Huedin. Scopul este strângerea de semnături pentru demiterea președintelui Iohannis.

Caravana este condusă de liderul George Simion, fost lider de galerie de fotbal. Pentru manifestațiile publice care vor avea loc în Cluj-Napoca, administrația publică nu a emis nicio autorizație.

„Cei de la AUR n-au cerut nimic de la primărie. Adunarea nu este autorizată. Solicitarea se face cu cel puțin trei zile înaintea evenimentului pentru că noi trebuie să anunțăm la rândul nostru Jandarmeria, Pompierii și alte instituții, despre numărul de persoane și detaliile adunării”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Chiar dacă evenimentul este prezentat ca o campanie de strângere de semnături, în orașele în care liderii AUR au fost până acum a fost vorba de o manifestație în toată regula: cu stații de amplificare, microfoane, steaguri și playlist tematic.

În lipsa autorizației, persoanele și organizatorii caravanei AUR riscă să fie amendați de jandarmi. Conform Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, actul normativ stabileşte două intervale valorice în ceea ce priveşte cuantumul amenzilor date pentru încălcarea legii adunărilor publice, după cum urmează:

Amendă de la 1.000 lei la 10.000 lei

– organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise;

– nerespectarea orelor de desfăşurare, traseelor de deplasare sau locului şi perimetrului destinat adunării publice;

– neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte de natura celor prevăzute în art. 2.

Amendă de la 500 lei la 5.000 lei

Unde poți să-i vezi pe ”auriști”

Dej – Piata 22 Decembrie 1989, nr. 2A, zona Centrului de Informare Turistică;

Gherla – Unicarm în parcare;

Cluj-Napoca – Piața Avram Iancu la Catedrala Ortodoxă;

Turda – centru, Str.Mihai Viteazu la “Materna”;

Câmpina Turzii – Str.Piața Mihai Viteazu Peco Lukoil;Huedin – centru, Biserica Reformată.