//AUR vrea o comisie pentru românii din Har-Cov

AUR vrea o comisie pentru românii din Har-Cov

Liderii AUR au anunțat că doresc înființarea unei subcomisii parlamentare pentru rezolvarea problemelor pe care le au românii din județele Mureș, Harghita și Covasna.

Deputatul din partea AUR, Dan Tănasă, a propus, marți, înființarea unei subcomisii pentru problemele românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, informează Agerpres. Demnitarul a cerut ajutorul parlamentarilor pentru susținerea înființării subcomisiei privind drepturile omului și problemele minorităților.

„Supun atenţiei tuturor grupurilor parlamentare o situaţie absolut inedită şi le cer sprijinul tuturor liderilor grupurilor parlamentare. După cum ştiţi, la Comisia pentru drepturile omului şi problemele minorităţilor există subcomisia pentru problemele minorităţii maghiare. Foarte bine, există subcomisia pentru problemele minorităţii rome, foarte bine, să fie primit.

Colegii de la USR au cerut şi au înfiinţat subcomisia pentru societatea civilă, eu vă supun atenţiei şi îi rog pe liderii tuturor partidelor politice să dea dovadă de înţelegere şi să ne sprijine în constituirea subcomisiei pentru problemele românilor din Harghita, Covasna şi Mureş”, a spus Tanasă în Camera Deputaților.

Subcomisie pentru românii din Harghita, Covasna și Mureș

Totodată, Dan Tănasă a amintit faptul că problema românilor din cele trei județe este cunoscută și trebuie luate măsuri urgente.

„Ca atare, vă solicit sprijin să constituim şi această subcomisie.

Dacă se poate pentru etnicii maghiari, se poate pentru etnicii romi, foarte bine. Eu zic că se poate şi pentru etnicii români, care sunt într-o situaţie numeric minoritară în Harghita, Covasna, Mureş”, a menţionat demnitarul AUR.

Reacție dură la afișarea unor panouri a separatiștilor ce acționează pentru ruperea Transilvaniei de România

Cu câteva săptămâni în urmă, Dan Tănasă a reacționat dur după ce mai multe panouri cu fotografii ce reprezentau adunările separatiștilor ce acționează pentru ruperea Transilvaniei de România au împânzit Târgu Mureș.

Deputatul AUR de Mureș a condamnat cu fermitate aceste gesturi. Totodată, el consideră un  gest insultător la adresa poporului român. Tănasă a cerut îndepărtarea acestei așa-zise expoziții foto.

,,Deși inițial am crezut că primarul Soos Zoltan este o persoană bine intenționată acum îmi dau seama că de fapt și el este o simplă vuvuzea a separatismului pe criterii etnice, un promotor al ideologiei revizioniste a Budapestei”, a mai precizat în acea vreme, Dan Tănasă.