//Amenințări cu DNA la PSD Cluj

Amenințări cu DNA la PSD Cluj

Fostul lider al PSD Cluj, Anca Ciubăcan, este amenințată cu DNA din cauza unor bani pe care i-a adunat de la unii membri de partid cărora le-ar fi promis funcții. Oamenii spun că au plătit sume consistente de bani, dar funcțiile promise, nu!

Anca Ciubăcan

Totul a plecat de la o strângere de fonduri, în precampania electorală de la alegerile locale. Fostul lider al organizației municipale, Anca Ciubăncan (foto), a adunat o sumă de aproximativ 25.000 de euro de la colegi, cărora le-a promis că vor deveni consilieri locali, județeni sau chiar parlamentari. Nu a eliberat niciun fel de chitanță, banii nu au fost înregistrați în contabilitate, sunt „negri”. Pe de altă parte, chiar și păgubiții recunosc, nu ar fi spus cu toată gura că le dă banii înapoi. “Rezolvăm”, s-ar fi exprimat. Și nu le-a mai dat nimic.

Sigur, oamenii sunt supărați, întrucât s-au așteptat să li se întoarcă banii. Așa cum știți, Autoritatea Electorală Permanentă decontează investițiile pe care există documente din campania electorală, dacă un partid obține peste trei procente din voturi. Iar PSD a realizat un asemenea scor. Numai că acei bani au fost neînregistrați.

Între timp, Anca Ciubăncan nu mai conduce organizația municipală a PSD. Există deja o discuție în partid de excludere a sa, foarte curând. Dacă acest lucru se va întâmpla, Anca Ciubăncan își va pierde și mandatul de consilier local.

„Nu știu despre ce este vorba. La PSD au fost tot timpul probleme de tot felul. Pe partea de comunicare, vă pot ajuta pe probleme de primărie, pe probleme de partid avem un președinte interimar, vă rog să discutați cu el”, a transmis Anca Ciubăncan, pentru Media9.

Cei mai mulți bani i-ar fi dat Mădălin Glăvan, broker imobiliar, undeva la 84.000 de lei, o parte luați cu împrumut. Cam cât câștigă un român în doi ani de muncă. Alți au contribuit cu sume mai mici. Glăvan s-a ales cu praful de pe tobă – nu e nici consilier local (dar, culmea!, ar putea intra în CL Cluj-Napoca dacă va fi exclusă Anca Ciubăncan), nici deputat.

Lista păgubiților:

  • Mădălin Glăvan – 84.000 de lei
  • Vladimir Mătușan – 15.000
  • Mircea Rus – 15.000
  • Camelia Moritz – 7.000
  • Livia Morar – 6.000

Ei sunt cei care au depus o plângere la partid, însă este posibil să mai existe persoane care au plătit diverse sume, dar care nu au semnat plângerea.

O delegație a pesediștilor păgubiți a mers sâmbătă în audiență la senatorul Vasile Dîncu; printre altele, l-au rugat să îi ajute să își recupereze banii. Acesta a preferat să se țină însă departe de o asemenea mizerie, precizeaza media9.ro.