//Un rugbist din Baia Mare întors din Africa așteaptă verdictul Omicron

Un rugbist din Baia Mare întors din Africa așteaptă verdictul Omicron

Unul dintre membrii echipei de rugbi CSM Știința Baia Mare, întors recent din Africa, a fost depistat cu SARS-CoV-2. Acum el așteaptă rezultatul analizelor de scvențiere pentru a vedea dacă este purtător al variantei Omicron.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

„Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, Bucureşti”, a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, jucătorul de rugby este vaccinat.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM), transportul fiind asigurat cu o aeronavă ATR a companiei Tarom.

„Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gheorghe Pop de Băseşti, însoţite de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, la locaţia de carantinare. După opt zile vor fi efectuate teste RT-PCR, iar dacă rezultatul probelor este negativ, în a zecea zi, cele 29 de persoane pot ieşi din carantina instituţionalizată. Măsurile de ordine publică la locaţia de carantinare instituţionalizată vor fi asigurate de către Direcţia Poliţia Locală Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Pintea Viteazul Maramureş şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş”, a spus subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

Sportivii români au participat la un turneu internațional, organizat la 400 de kilometri de capitala Pretoria. 

Inițial, președintele CSM Știința Baia Mare, Călin Matei, declarase că delegația României are 31 de persoane. Toate au fost testate PCR vineri, iar rezultatele sunt negative. În aceeași situație, a spus Călin Matei, se află și delegația Spaniei.