//Secretarul guvernamental ”Bitanu” infectat cu COVID-19

Secretarul guvernamental ”Bitanu” infectat cu COVID-19

Costel Barbu, zis ”Bitanu”, care ocupă funcția de secretarul general adjunct în guvernul Orban a anunţat că a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

“Vă anunţ pe această cale că începând de luni mă aflu în izolare. Am avut simptome uşoare de răceală şi am solicitat efectuarea unui test pentru COVID, care a ieşit pozitiv. Starea mea de sănătate este una bună, însă voi rămâne izolat. Am luat legătura cu toate persoanele cu care m-am aflat în proximitate şi am stat împreună mai mult de 15 minute, iar DSP a făcut ancheta epidemiologică. Din fericire, colegii din Guvern – în afară de persoanele de la biroul meu – nu se află în definiţia de caz pentru contacţi”, a scris Barbu, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unor surse România TV, Costel Barbu, zis “Bitanu”, a participat zilele trecute la o nuntă cu 700 de invitaţi, în Giurgiu, alături de doi deputaţi PNL.

Barbu este un personaj extrem de controversat, condamnat penal pentru ultraj, mai multe surse susțin că este unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai premierului Ludovic Orban. Acesta l-a propulsat în două posturi de secretar general adjunct: al PNL și al Guvernului, ultimul fiind cu rang de secretar de stat.