//PORR CONSTRUCT se va ocupa de construirea unei porțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești

PORR CONSTRUCT se va ocupa de construirea unei porțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești

Compania de autostrăzi a anunțat că lotul Tigveni – Curtea de Argeş din cadrul Autostrăzii Sibiu – Pitești va fi construită de Porr Construct. Prețul contractului este de cu preţul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 60 de luni, cu o garanție de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru “Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş”, în lungime de 9,86 km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare şi execuţie.

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:
– Construirea a 12 poduri, pasaje şi/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m., dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 de m.

– Construirea unui Tunel în lungime de 1350 de m, în zona de traversare a dealului Momaia, judeţul Argeş.

În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestaţiilor, precum şi după soluţionarea eventualelor contestaţii/ plângeri formulate în cadrul prezentei proceduri de atribuire, ofertantul caâşigator va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia.