//O manichiuristă reținută pentru că făcea operații estetice

O manichiuristă reținută pentru că făcea operații estetice

Polițiștii au reținut o persoană care făcea operații estetice fără a deține acest drept. Ieri au avut loc trei percheziţii în Bucureşti şi judeţul Constanţa, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

“În fapt, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, care ar pretinde că este medic, efectuează intervenţii chirurgicale minim invazive în domeniul estetic”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, femeia profesa sub denumirea de Dr. Lana şi desfăşura intervenţiile la mai multe cabinete, reunite sub denumirea de “Russian Lips”.

Conform anchetatorilor, persoana în cauză, fără drept de liberă practică pe teritoriul României, cu sprijinul unor alte persoane, ar fi închiriat spaţii de tip cabinet medical, în care efectua proceduri de microchirurgie estetică.

“Vor fi audiate mai multe persoane care ar fi fost induse în eroare şi astfel au solicitat şi au fost supuse unor intervenţii de acest tip”, arată sursa citată.