//Masoneria Română se leapădă de un medic plagiator, fost șef al Lojii

Masoneria Română se leapădă de un medic plagiator, fost șef al Lojii

Masoneria Română a transmis că se delimitează de acțiunile medicului plagiator Radu Ninel Bălănescu, fost șef al Lojii.

”Domnul Radu Ninel Bălănescu a fost exclus din organizația noastră încă din 17 octombrie 2020. Ca urmare, Marea Loja Națională din România se delimitează categoric de aceste acte invocate în presă ale domnului Radu Ninel Bălănescu și de asocierea în orice mod a organizației francmasonice cu respectiva persoană, care aduce grave prejudicii
imaginii noastre. Domnul Radu Ninel Bălănescu creează voit confuzie între Marea Loja Națională din Romania și o asociație al cărei președinte este, în care dânsul, personal, are anumite interese, inclusiv financiare, așa cum se precizează în toate articolele difuzate în mass-media. Pentru a crește confuzia în societate,  respectiva asociație și-a asumat și adăugat denumirea Marii Loji Naționale din România.
În momentul de față, Marea Loja Națională din Romania a deschis o serie de acțiuni în instanță împotriva numitului Radu Ninel Bălănescu, pentru o serie de fapte contrare intereselor organizației de-a lungul timpului, profitând de poziția pe care a deținut-o.

Marea Loja Națională din Romania recomandă ca instituțiile îndrituite și structurile abilitate ale acestora, să ia act și să clarifice toate aspectele legate de ceea ce presa relatează cu privire la teza de doctorat a domnului  Radu Ninel Bălănescu, la titlurile didactice și distincțiile care i-au fost acordate ca și consecință a titlului de doctor obținut, asupra cărora organizația noastră nu poate face aprecieri.”

Prof. univ. dr. Gheorghe Bichicean

Mare Purtător de Cuvânt al Marii Loji Naționale din România

În 2003, Radu Ninel Bălănescu era medic primar de chirurgie și ortopedie pediatrică la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu și totodată șef de lucrări la UMF Carol Davila din București. Din această postură, Bălănescu și-a susținut, foarte discret, teza de doctorat, ”Contribuție la diagnosticul și tratamentul neuroblastomului la copil”, sub coordonarea renumitului profesor Alexandru Pesamosca.

Radu Ninel Bălănescu

Tema aleasă era complet înafara ”specializării” sale, de aici și dorința ca momentul să trecă neobservat, dar rezultatul să răsune: titlul de Doctor. Numai că după trei ani de la susținerea doctoratului, Radu Ninel Bălănescu vrea să ajungă în lumea elitei medicale. Ca atare, acesta publică, în 2006, la Editura Universitară ”Carol Davila”, o carte care, de fapt, este exact lucrarea sa de doctorat din 2003, ”Contribuție la Diagnosticul și Tratamentul NEUROBLASTOMULUI la Copil”.

Dar, surpriză uriașă. În cartea mai sus menționată, semnată de șef lucrări dr. Radu Bălănescu, sunt menționați cu nume și prenume adevărații autori ai… tezei de doctorat.

Este vorba despre prof.dr. Coriolan Ulmeanu și dr. Irina Davidescu. Practic, munca și opera științifică a celor doi renumiți profesori și-a însușit-o fără nicio rușine și remușcare cel care se intitulează ”președintele” Marii Loji Naționale din România, prof.univ.dr. Radu Ninel Bălănescu (vezi documentele în facsimil).

De-a v-ați ascunselea cu autointitulatul ”șef al masonilor”: uite cartea, nu mai e cartea!

Dar surprizele merg mai departe de parcă am fi într-un film cu gangsteri. Cele două lucrări medicale semnate și însușite de Radu Ninel Bălănescu, adică teza de doctorat și cartea apărută în 2006, sunt de negăsit.

Întreg stocul de carte a fost retras de la editură la cererea expresă a autorului, nimeni altul decât Radu Ninel Bălănescu. De ce? Foarte simplu. Cartea dovedește că teza de doctorat este de fapt un plagiat ordinar de pe urma căruia acesta a beneficiat mulți ani și încă mai beneficiază.

Din 2003 el încasează lunar de la Statul român o sumă de bani necuvenită, ca posesor de doctorat. Mai mult, din 2013, acesta este conferențiar universitar la UMF Carol Davila București și din 2015 este și membru al Consiliului UMF, devenind ditamai Profesorul universitar doctor!

Nababul ”mason” adormit la Grigore Alexandrescu

Potrivit ultimei declarații de avere, Radu-Ninel Bălănescu are 3 (trei) locuri de muncă, normate și plătite la 8 (opt) ore pe zi fiecare: adică de profesor universitar la UMF Carol Davila, cu normă întreagă, de director medical la Spitalul Grigore Alexandrescu, cu normă întreagă și de ”președinte” al Marii Loji Naționale din România, cu normă întreagă. Adică peste 6.500 de euro pe lună salarii. Plus sporuri, beneficii, fond de protocol și gratuități, încă o dată pe atât.

De trei ori câte 8 ore înseamnă 24 (două zeci și patru ) de ore pe zi alocate, conform legii, celor trei angajatori la care este salarizat cu norme întregi. Probabil că restul timpului rămas dintr-o zi îl dedică studiului masoneriei.