//Asistent înjunghiat de un bătrân în timp ce îl ajuta să coboare de pe targă

Asistent înjunghiat de un bătrân în timp ce îl ajuta să coboare de pe targă

Un asistent de pe ambulanță a fost înjunghiat de un pacient pe care îl ajuta să coboare de pe tarcă. Agresorul este un bătrân de 78 de ani diagnosticat cu demență.

Ambulanţierul a plecat de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu un pacient în vârstă 78 de ani, care era cazat la un cămin de bătrâni din oraş.

Când a ajuns la destinație, a vrut să-l coboare de pe targă, însă pacientul a devenit agresiv. A scos un cuțit mic, de tip briceag, și l-a înjunghiat pe ambulanțier în abdomen. Pacientul avea antecedente de demență și era agitat.

Angajatul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) a ajuns la spital și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Poliția va deschide acum un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

„Va sta sub urmărire câteva zile, a fost înjunghiat în abdomenul inferior, nu i-a pus viaţa în pericol, dar putea fi mult mai rău. Agresorul l-a înjurat pe ambulanţier şi apoi l-a atacat cu un obiect ascuţit. Pacientul a reacţionat în momentul în care i s-au eliberat curelele de la targa pe care se afla. Are o cicatrice post operatorie şi este diagnosticat cu demenţă.”,

a declarat dr. Mihai Polinschi, de la SAJ Galaţi.