//Antivaccinistă amendată pentru că a întrebat dacă evreii gazați aveau comorbidități

Antivaccinistă amendată pentru că a întrebat dacă evreii gazați aveau comorbidități

Antivaccinista Olivia Ster, una dintre vedetele emisiunilor TV, a fost amendată de Consiliul pentru Combaterea Dicriminării pentru că a întrebat pe Facebook dacă „Evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”. Valoarea amenzii este 5.000 lei.

„Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer): „întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul CNCD.

Pentru aceasta, Olivia Moisescu Venturia a fost amendată cu 5.000 de lei, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

O altă amendă a Consiliului pentru Combaterea Discriminării, în valoare de 5.000 lei, a fost ”facturată” pe numele fostului președinte al României, Traian Băsescu.

„Afirmațiile postate de Traian Băsescu, care fac legătura dintre apartenența etnică și infracționalitate, („clanurile țigănești au revenit acasă și par a refuza categoric să respecte legile țării”, “grupările țigănești de tip mafiot”) reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se precizează în comunicat.

Pentru aceste afirmații, actualul europarlamentar PMP a fost sancționat cu o amendă de 5.000 de lei, hotărâre luată cu unanimitate de voturi.