//Admiterea la UMF Cluj-Napoca doar în baza unei cărți editate de o editură din Târgu Mureș

Admiterea la UMF Cluj-Napoca doar în baza unei cărți editate de o editură din Târgu Mureș

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca a decis ca admiterea să se facă în baza unei cărți editate la o editură din Târgu Mureș. Până acum, bibliografia pentru admiterea la medicină în Cluj-Napoca consta în manualul de Biologie de clasa a XI-a. Însă, conducerea universității clujene a decis să renunțe la manual în favoarea cărții „Anatomia şi fiziologia pentru admitere la facultăţile de medicină”, autori Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, editura University Press Târgu Mureș, ediția 2022.

“Anatomia şi fiziologia pentru admitere la facultăţile de medicină”, autori Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, editura University Press Târgu Mureș, ediția 2022, va fi utilizată ca unică resursă bibliografică pentru examenul de admitere la proba de biologie la facultățile de medicină și medicină dentară din centrele universitare Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova, începând cu anul universitar 2023-2024.

La UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, pentru concursul de admitere din acest an, se va utiliza ca bibliografie pentru programele de studiu medicină și medicină dentară, manualul de Biologie pentru clasa XI-a, autori: Cristescu D., Solovăstru C., Voiculescu B., Niculescu C. şi Cârmaciu R., Editura Corint, București, 2014.

Începând cu anul 2023, se va utiliza “Anatomia şi fiziologia pentru admitere la facultăţile de medicină”, ediţia 2022.

Această decizie aparține majorității universităților care alcătuiesc Alianța Universitară G6-UMF și urmărește creșterea calității pregătirii viitorilor candidați, punând accent pe capacitatea de sinteză și de integrare a informațiilor, precum și formarea unor repere unice de selecție la nivel național.

Noul manual va putea fi achiziționat în curând de la librăria universității”, au scris reprezentanții UMF Cluj pe site-ul instituției. 

Însă, pentru că decizia a venit abia acum, la admiterea din cursul acestui an va conta tot manualul folosit până acum.