//Șefii Clubului Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș trimiși în judecată de DNA

Șefii Clubului Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș trimiși în judecată de DNA

Mai mulți mureșeni care fac parte din conducerea Clubului Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
Inculpatul Pop Iuliu-Cosmin, în calitate de director al Clubului Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș, ar fi simulat cumpărarea de mobilier pentru bazinul de înot al clubului respectiv, prin încheierea și executarea, cu încălcarea legii, a unui contract de achiziție directă, demersuri puse în practică în baza unei înțelegeri cu administratorul unei firme.
În realitate, deși nu a livrat mobilierul, firma respectivă ar fi primit 155.461 lei, sumă ce reprezintă pagubă în dauna clubului sportiv.
Pentru a justifica efectuarea plății, s-ar fi întocmit acte (note de recepție a mobilierului și a unui proces-verbal de custodie pentru acesta) care atestau o situație nereală și anume că produsele au fost lăsate în custodia furnizorului. În baza acestor acte s-a efectuat plata integrală a contravalorii mobilierului.
De notat este că toate documentele (încheierea contractului, emiterea facturii de livrare a mobilierului și nota de recepție) au fost semnate în aceeași zi, respectiv 22 decembrie 2020.
Ceilalți angajați ar fi sprijinit activitățile descrise în sensul în care ar fi semnat actele (nota de recepție cantitativă și valorică, viza de control financiar preventiv), care atestau în fals ca mobilierul intrase în custodia clubului.
Ulterior, în cursul urmăririi penale (la data de 01.04.2021), mobilierul în discuție a fost recepționat de către beneficiar, astfel încât se poate aprecia că prejudiciul de 155.461 lei a fost acoperit, urmând a se recupera doar penalitățile și dobânzile aferente sumei plătite în avans de instituția publică.

Cine sunt persoanele trimise în judecată

POP IULIU-COSMIN, directorul Clubului Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș (instituție publică subordonată Ministerului Tineretului și Sportului), pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale)

Persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale)

VASLOBAN GIORGETA, contabil în cadrul Clubului Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite

MARTON JOZSEF, CHEȚAN SIMONA, KMEN LAJOS și SZATMARI ANNA, angajați ai Clubului Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.