//Primar acuzat de corupție achitat de judecători EXCLUSIV

Primar acuzat de corupție achitat de judecători EXCLUSIV

Eugen Bălănean, fostul primar al localității Jibou, a fost achitat de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj de acuzațiile de corupție.

”În baza art. 421 pct. 2 lit. a din C.p.p. admite apelul formulat de către inculpatul Balanean Eugen împotriva sentinţei penale nr. 60/11 martie 2020 pronunţată de Judecătoria Jibou, pe care o desfiinţează în întregime şi pronunţând o nouă hotărâre, În baza art. 396 al. 5 din C.p.p. rap. la art. 16 al. 1 lit. b teza I din C.p.p. achită pe inculpatul B.E.pentru săvârşirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite prev. de art. 12 lit. a teza I din Legea 78/2000. În baza art. 275 al. 3 din C.p.p. cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 6 octombrie 2020”.

arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

În primă instanță a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu executare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus pe 11 mai 2015 reţinerea pentru 24 de ore a lui Eugen Bălănean, primarul din Jibou. Bălănean a fost plasat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Apoi, Bălănean a fost ba arestat la domiciliu, ba sub măsura controlului judiciar. Pe 11 mai 2015 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Eugen Bălănean pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie, o infracţiune de conflict de interese şi o infracţiune de purtare abuzivă, în total cinci capete de acuzare.