//Organizatorii Untold scapă de penalitățile pentru neplata unor taxe

Organizatorii Untold scapă de penalitățile pentru neplata unor taxe

Curtea de Apel Cluj a emis o sentință prin care organizatorii festivalurilor Untold și Electric Castle au fost scutiți de plata unor penalități pentru neplata unei taxe. Este vorba despre taxa pe monumentele istorice, în valoare de 2% din vânzarea biletelor. Ea trebuie plătită de toți cei care organizează evenimente în cadrul unor spații care sunt declarate monumente istorice.

”Respinge excepţia tardivitătii actiunii invocată de pârâtul GR şi intervenientul fortat INP. Admite în parte acţiunea în contencios formulată de reclamanta U SRL în contradictoriu cu pârâtul G R şi intervenientul fortat INP. Anulează art.10 alin.1 din Normele metodologice aprobate prin H.G. nr.1.502/2007. Respinge în rest acţiunea introductivă de instanţă. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie formulată în favoarea reclamantei de către intervenientele FTM SRL, BE SRL şi EC F SRL în limitele admiterii actiunii introductive de instanţă. Obligă pe pârâtul GR şi intervenientul fortat INP să plătească reclamantei suma de 2.050 lei cheltuieli de judecată parţiale. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare care se depune, sub sanctiunea nulităţii, la Curtea de Apel Cluj”

arată soluția pe scurt a curții de Apel Cluj emisă la începutul acestei luni

Cei de la Untold au fost puși să plătească această taxă deoarece festivalul este organizat în cadrul Parcului Central simion Bărnuțiu din Cluj-Napoca, pe care îl închiriază de la Primăria Cluj-Napoca, iar cei de la Electric Castle închiriază Castelul din Bonțida. Cele două locații sunt catalogate drept monumente istorice.