//Ogâgău, primarul care s-a filmat umilindu-și fata, condamnat la 1 an de închisoare

Ogâgău, primarul care s-a filmat umilindu-și fata, condamnat la 1 an de închisoare

Primarul din Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău, care s-a filmat în timp ce își umilea fata, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. De asemenea pus să muncească în folosul comunității la o școală. El a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj.

În același timp, el a fost reales în funcția de primar.

În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud.În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă”.

Curtea de Apel Cluj

 e obligat totodată să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale), chiar în cadrul primăriei pe care o conduce, potrivit portalului instanței.

Incidentul s-a produs în noiembrie 2016, când Traian Ogâgău s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat să i se pună fiola. În urma unei acțiuni de control în trafic, Ogâgău a fost oprit de polițiști chiar în orașul în care era primar.

Acesta a refuzat să fie testat cu alcooltestul şi s-a ales cu dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Traian Ogâgău a intrat în atenția publică după ce un video în care acesta își umilește fiica minoră, ținând-o la perete, în genunchi, dezbrăcată și cu mâinile ridicate, a fost dat publicității.