//Mureș: Prescripția îl scapă de fostul primar din Nadeș de o condamnare EXCLUSIV

Mureș: Prescripția îl scapă de fostul primar din Nadeș de o condamnare EXCLUSIV

 Ivan Erhardt Laszlo, primarul localității Nadeș, din județul Mureș, a scăpat de o condamnare penală din procesul de conflict de interese. Judecătorii curții de Apel Mureș au decis să înceteze procesul deschis pe numele edilului din Nadeș pe motiv că a intervenit prescripția faptelor.

”Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Ivan Erhardt Laszlo, pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese (…) ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale. 2. stabileşte în sarcina inculpatului Ivan Erhardt Laszlo, pedeapsa de 1 an închisoare şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

(…) dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind în conformitate cu dispoziţiile art. 84 Cod penal un termen de supraveghere de 2 ani. În temeiul art. 85 alin. 1 lit. a-e Cod penal, dispune ca pe perioada termenului de supraveghere, inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Mureş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum ?i întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Desemnează Serviciul de Probaţiune Mureş, ca organ însărcinat cu supravegherea respectării de către inculpat a obligațiilor impuse”, arată o parte din soluția pe scurt a instanței.

Potrivit ANI, începând cu anul 2012 acesta a deţinut şi exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de titular în cadrul „Ivan Erhardt Laszlo Întreprindere Individuală”, având ca obiect principal de activitate creşterea bovinelor. În perioada 2012 – 2017 a realizat venituri din activităţi agricole/comerciale în valoare de peste 48 de mii de lei.