//Fost primar anchetat de DNA pentru spălare de bani

Fost primar anchetat de DNA pentru spălare de bani

Fostul primar al Sectorului 1 București, Dan Tudorache, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență și spălare de bani. Judecătorii au stabilit o cauțiune de 1 milion euro pentru Tudorache.

Procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dan Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, informează sâmbătă dimineaţa Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar s-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de alte două persoane fizice, fosta soţie şi o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru infracţiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influenţă.

Celor trei inculpaţi li s-au fixat cauţiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie 2020: un milion de euro pentru Dan Tudorache, 200.000 de euro pentru fosta soţie şi 75.000 de euro pentru persoana fizică aflată în anturajul primarului, precizează DNA.