//Dosarul exploziei blocului din Târgu Mureș a fost clasat

Dosarul exploziei blocului din Târgu Mureș a fost clasat

Curtea de Apel Mureș a decis să claseze dosarul privitor la condițiile în care a avut loc explozia unui bloc din Târgu Mureș. Accidentul a avut loc în 2014 și a vizat două dintre cele mai mari societăţi furnizoare şi distribuitoare de energie din ţară.

Avocaţii din cadrul Iordăchescu & Asociaţii au obţinut o soluţie de clasare într-un dosar complex al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Mureş în care au fost cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare şi distrugere din culpă două dintre cele mai mari societăţi furnizoare şi distribuitoare de energie din ţară.

Dosarul penal s-a format în 2014 ca urmare a unei explozii care a avut loc la un bloc de locuinţe situat în Tg. Mureş pe fondul unei acumulări de gaz metan. În urma acesteia a rezultat vătămarea corporală a 2 persoane şi distrugerea întregului etaj 4 al imobilului.

Pe parcursul cercetărilor organele de urmărire penală au analizat eventualele conduite culpabile în legătură directă cu producerea evenimentului ale tuturor persoanelor implicate, fiind puse sub urmărire inclusiv societăţile responsabile cu distribuţia şi furnizarea gazului metan.

Datorită caracterului extrem de tehnic al problematicii analizate, în dosar s-a apelat la sprijinul de specialitate al Institutului Naţional pentru Securitate minieră şi protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani şi al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

În cursul anului 2020 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Mureş a clasat cauza cu privire la societăţile implicate în distribuţia şi furnizarea gazului metan, apreciind că acestora nu le poate fi reţinută nici o culpă în legătură cu producerea evenimentului. Soluţia de clasare a fost confirmată la data de 12.02.2021 de către un judecător din cadrul Judecătoriei Tg. Mureş.

Echipa de avocaţi din cadrul Iordăchescu & Avocaţii care au asigurat asistenţa şi reprezentarea celor două societăţi în acest dosar a fost coordonată de avocatul partener Florin A. Roman, arată un comunicat al biroului de avocatură.