//Curtea de Apel Mureș acuzată că a emis o decizie nelegală

Curtea de Apel Mureș acuzată că a emis o decizie nelegală

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, susține că o decizie de la Curtea de Apel Mureș este abuzivă. La trei după ce a fost condamnat de magistrații mureșeni, Stavarache spune că decizia respectivă a fost semnată și ștampilată de o grefieră, și nu de magistrați. Mai mult, reprezentanții penitenciarului spun că decizia prin care fostul edil a fost condamnat nu există!

Decizia penală nr. 495/A din 3 noiembrie 2017 a fost dată de judecătorii Mihaela Ramona Crețu și Iulian Constantin Bălan de la Curtea de Apel Mures în dosarul nr. 630/110/2015. Astfel, această condamnare nelegală ar trebui anulată.

Stavarache a fost băgat în pușcărie în baza unui mandat de executare emis pentru o faptă pentru care a fost achitat, conform însăși instanței care a decis condamnare sa. „Fapta retinuta in mandat, privind pedeapsa de 4 ani, este redata in forma si continut ca in rechizitoriu si nu exista in decizia Curtii de Apel Targu Mures 495/A/2017″, punctează Stavarache în acțiunea sa din instanță.

Mai mult, Romeo Stavarache, „suma de 810.000 lei care este retinuta in mandat ca obiect al luarii de mita nu mai exista in fapt, datorita faptului ca suma de 810.000 lei din decizia 266/D/2016 a Tribunalului Bacau (instanta de fond) a fost anulata prin achitari succesive in baza art 16 alin. 1 lit. b faptele nu sunt prevazute de lege tuturor inculpatilor”.

Contestația se va judeca luni de către magistratul care l-a condamnat

Contestația la executare formulată de fostul edil Stavarache, urmează să se judece luni, 26 octombrie 2020, prin intermediul căreia denunță neregulile existente în Decizia 495/A/2017 a CA Târgu Mures, precum și faptul că pronunțarea soluției de condamnare și punerea în executare a hotărârii s-au făcut total nelegal și netransparent, potrivit luju.ro.