//Candidatul AUR Harghita trimis în judecată pentru fals

Candidatul AUR Harghita trimis în judecată pentru fals

Rodica Vila, candidatul AUR din Harghita a fost trimisă în judecată pentru uz de fals. Dosarul penal a fost finalizat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pe 20 decembrie 2019. Judecătorul de cameră preliminară a stabilit că probele anchetatorilor au fost administrate legal, primul termen al procesului fiind programat pe 16 decembrie 2020.

Rodica Vila

Potrivit procurorilor, ”la data de 26.04.2016, inculpatul s-a prezentat la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie, în vederea depunerii documentelor necesare pentru înregistrarea candidaturii la funcţiile de primar şi consilier local, context în care ar fi prezentat două liste de semnături ale susţinătorilor, corespunzătoare celor două funcţii, în cuprinsul cărora ar fi existat 5 semnături despre care inculpatul ar fi cunoscut că sunt contrafăcute”, arată o adresă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În același dosar, Rodica Vila a mai fost cercetată și sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar acuzația a fost clasată, arată g4media.ro.

La acel moment, Vila candida din partea Partidului Neamul Românesc pentru postul de primar și consilier local al Comunei Apahida din județul Cluj. În final, nu a reușit să prindă niciuna dintre funcții.

”Dosarul este în discuție. A fost o ranchiună, o șicanare din partea primarului de atunci. Sesizarea a fost făcută de o doamnă care, după alegeri, a devenit juristă în Primărie. Nu a existat nimic ilegal. Eu strânsesem 300 de semnături și aveam nevoie de 100”, a declarat membra AUR.

Înainte de ajunge în AUR, pe lângă Partidul Neamul Românesc, Vila a mai fost membru PNL, PSD și al Partidului Social Românesc (PSRO). În vârstă de 55 de ani, femeia este profesor de biologie la un liceu din Cluj-Napoca.

La alegerile de duminică, în calitate de ocupantă a primei poziții pe lista AUR la Senat, Vila a primit sub 1,5% din voturile harghitenilor, astfel că a ratat intrarea în Parlament: avea nevoie ca, în acest județ, AUR să aibă peste 5%. ”Am făcut tot ce am putut, dar este foarte dificil acolo. Dumnezeu cu mila, dar șansele sunt slabe”, a spus Vila despre șansele la redistribuire.