//Brașoveanul Alen Daniel Moisin rămâne la pușcărie

Brașoveanul Alen Daniel Moisin rămâne la pușcărie

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de contestație în anulare făcută de Alen Daniel Moisin, cunoscut ca fiind unul dintre liderii mediului interlop din Brașov.

În baza art. 431, C. proc. pen. respinge ca inadmisibilă contestaţia în anulare declarată de contestatorul M.A.D., împotriva deciziei penale nr. 6/R/2021 din data de 23 noiembrie 2021 a Curţii de Apel Cluj. Respinge ca inadmisibilă excepţia de necontituţionalitate a dispoziţiilor art. 426, C. proc. pen., invocată de către contestator. În baza art. 275 alin. 3, C. proc. pen. obligă contestatorul la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţia în anulare. Suma de 313 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei d-nei avocat S.R.B., în calitate de apărător din oficiu al contestatorului. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare în ceea ce priveşte soluţia de respingere ca inadmisibilă a excepţiei de neconstituţionalitate. Definitivă, în ceea ce priveşte soluţia de respingere ca inadmisibilă a contestaţiei în anulare

arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Moisin, fost lider informal al lumii interlope brașovene, a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare, pentru infracțiuni grave din domeniul criminalității organizate.

În cursul carierei infracționale acesta a fost judecat pentru tulburarea liniștii publice, proxenetism, furt calificat, infracțiuni informatice, infracțiuni contra persoanelor, șantaj, cămătărie, trafic de droguri.

La o percheziție în luna ianuarie 2017, anchetatorii au găsit în locuință acestuia 46 de tablouri în valoare de 50.000 euro, 4 bucăți de fildeș de elefant având greutatea totala de 53 kg și o valoare estimata la 53.000 euro și aproape un kilogram și jumătate de cannabis. La un moment dat a plecat din țară în Spania, unde a fost prins și extrădat.

În prezent, Alen Moisin este închis la Penitenciarul Gherla, dar până în februarie 2021 a fost „cazat” la Penitenciarul Aiud. De atunci și până în prezent a depus mai multe plângeri cu privire la condițiile din închisoare și a solicitat recalcularea cuantumului pedepsei și chiar liberarea condiționată.

Cu foarte puține excepții, plângerile acestuia au fost respinse în instanță că fiind neîntemeiate. Altele sunt în curs de judecată. Acesta este încarcerat în regim de maxima siguranță și este inclus în categoria condamnaților care prezintă risc, motiv pentru care viață din penitenciar este mult mai restrictivă.

Cât a fost închis la Aiud a deschis aproape 100 de procese. După transferul la Gherla, a depus și aici alte 15 sesizări.