//Alin Tișe, șeful CJ Cluj, pus să-i plătească daune directorului Aeroportului Cluj-Napoca pentru că l-a făcut ‘mafiot’

Alin Tișe, șeful CJ Cluj, pus să-i plătească daune directorului Aeroportului Cluj-Napoca pentru că l-a făcut ‘mafiot’

Alin Tișe, șecul CJ Cluj, a pierdut definitiv procesul de daune morale în care s-a judecat cu David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. Șeful administrației județene a fost dat în judecată pentru că l-a calomniat pe ciceo numindu-l ”mafiot”. Pentru că nu a putut aduce nicio probă în sprijinul afirmațiilor calomnioase, Alin Tișe va fi pus să plătească o treime din salariu pe o perioadă de un an de zile.

 În urmă cu cinci ani, Tișe nu i-a menajat deloc pe șefii din aeroport, cu care se afla la cuțite. I-a făcut “nenorociți”, “mafioți”, “jeguri”, arată media9.ro.  Culmea este că administratorul județului și directorul aeroportului s-au împăcat între timp, însă procesul a mers mai departe și a produs efecte.

Una dintre deciziile instanței este ca Alin Tișe să își ceară scuze public, în numele Consiliului Judeţean Cluj, prin presa scrisă şi online locală şi naţională, respectiv la radio şi TV.

35.000 lei este suma stabilită de instanță ca urmare a “prejudiciului suferit prin atingerea adusă dreptului la demnitate”.

La acești bani se adaugă 13.010 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocaţial.

Săptămâna trecută, judecătorii Curții de Apel Cluj au dat verdictul la recursul președintelul CJ: “Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul pârât T.A.P. împotriva deciziei civile nr. 331 din 16.03.2022 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosar nr. 23611/211/2017, pe care o menţine. Obligă pe numitul recurent să plătească intimaţilor O.V., C.D.I., F.C.-P. şi P.I. suma de câte 1200 lei pentru fiecare intimat, cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 05.10.2022”.

După cum vedeți, se mai adaugă 3.600 de lei, drept cheltuieli de judecată, către David Ioan Ciceo, Corina Paula Florian și Vasile Opriș. Cheltuieli finale: 51.610 lei.

Dosarul în care directorul Aeroportului clujean, David Ciceo și-a retras plângerea este 1056/117/2019

Motivarea din acest dosar poate fi lecturată mai jos

Pentru a înțelege cine sunt personajele acestei comedii publice, reclamantul C.C.C. este David Ciceo, pârâtul A.A.A.A.A.A.A. este Consiliul Județean Cluj, pârâtul D.D. este Tișe Alin, iar pârâtul B.B. este Iliescu Stefan.

Dosarul în care Alin Tișe a pierdut banii de salariu este 23611/211/2017. Acest dosar a fost deschis pentru că șeful administrației județene i-a făcut pe șefii aeroportului clujean ”jeguri ordinare”, “mafia organizată din conducerea aeroportului”, “nenorociţii ordinari de la aeroport” şi “mafioţi care continuă să fure banii publici”.

Sentința menținută zilele trecute de Curtea de Apel Cluj este următoarea