//Abia numită la conducerea Curții de Apel Cluj, Dana Gârbovan atacată de fostul Ministru al Justiției

Abia numită la conducerea Curții de Apel Cluj, Dana Gârbovan atacată de fostul Ministru al Justiției

Abia numită în funcția de președinte al Curții de Apel Cluj, judecătorul Dana Gârbovan a fost atacată de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall.

Ana Birchall si Viorica Dăncilă

„Consider ca orice judecător din orice țară democratică trebuie să aibă o anumită conduită morală și profesională. Oare cât de moral este să asumi o poziție ca cea de Președinte de Curte de Apel în urma unui comportament care numai moral nu se poate numi? După ce ți-ai asumat o funcție 100% politică într-un guvern nicidecum tehnocrat și în vederea asumării acestei funcții ți-ai dat și demisia din magistratură – demisie pe care, într-o „alba-neagra, uite-o, nu e” de un ridicol imens, ți-ai retras-o ulterior în urma respingerii din partea Președintelui de a te numi ministru. … În aceste condiții un om onest și la locul lui s-ar fi retras într-un colț, cât mai departe de lumina reflectoarelor, departe de orice funcție înaltă în magistratură… dar nu, nu și doamna Gîrbovan! Ei bine, doamnelor și domnilor, asta înseamnă să ai un tupeu uriaș și o totală lipsă de respect și apreciere pentru roba de magistrat!”, a scris Ana Birchall, pe contul său de facebook.

Ceea ce nu spune fostul ministru al Justiției este faptul că judecătorul Dana Gîrbovan a susținut un concurs pentru promovarea în funcția de președinte al Curții de Apel Cluj, organizat de Instititul Național al Magistraturii, într-un moment în care România era condusă de mai bine de un an de un guvern PNL.

Apoi, la Curtea de Apel Cluj se discuta de foarte multă vreme că înlocuitorul actualului președinte va fi tocmai candidatul care a pierdut concursul, în fața Danei Gîrbovan, la o diferență foarte mare, în acest domeniu, peste 1.22 puncte. Cu alte cuvinte Dana Gîrbovan a primit nota 9.9 iar contracandidatul favorit al sistemului, doar 8.68.

Ana Birchal, trimisă la locul ei

Un alt judecător român, celebru pentru intervențiile sale în care a reclamat abuzurile binomului care a distrus justiția românească, Adina Daria Lupea a taxat-o pe Ana Birchall, pentru ceea ce a scris pe facebook.

„Doamnă, sunteți mai mult decât jalnică. V-o spune un magistrat. Omiteți să spuneți adevărul. A fost concurs, au fost 4 probe, Dana a luat 10 la susținerea proiectului si 9,80 la examenul scris. Nu mai mințiți oamenii că cineva a numit-o acolo, oricine acceseaza site-ul CSM concursuri – examene vede cum s-a desfasurat competiția. O urâți din suflet, înțeleg. Pentru că dvs. niciodată nu mai apucați să deveniți magistrat. Și dacă printr-o eroare veți deveni, nu veți ajunge niciodată la nivelul Danei. În rest, dejecțiile pe care le tolerați pe pagina dvs. vă dau adevarata valoare. De ce niciun partid nu v-a inclus pe nicio listă?”, a scris judecătoarea Lupea.

Redactorul șef adjunct de la Evenimentul Zilei, Mirel Curea a scris și el un comentariu pe pagina fostului ministru al Justiției. „Aoleo! Ce v-a apucat să vorbiți despre morală, precum spânzuratul despre funia de 5000 de euro dată în biroul lui Geoană. De alte filmări nu vă mai întreb, că a murit bietul om!”, a scris Curea.

Președintele Tribunalului Timiș a reacționat

Comentariul scris de Ana Birchall pe facebook a fost taxat dur de un alt cunoscut și iubit magistrat român, Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș.

„Cum să tac atunci cand citesc ce scrie un minuscul personaj, cocotat vremelnic de alții în demnităti pe care nici macar nu le înțelege, fără a avea nici o legătură cu justiția? Cum să tac atunci cand un politician rămas pe din afara unei scene oricum cangrenate își permite să afirme ca Dana Garbovan nu are moralitate si onestitate, ca Lia Savonea este un „sapun”?”, a scris Adriana Stoicescu.

Concluzia președintelui Tribunalului Timiș este una care o face praf pe Ana Birchall. „M-am saturat sa vad pipite de doi bani si mojici crescuti in puf cum ne insulta pe toti, fara scrupule si fara sa clipeasca. Pentru ca insultandu-le pe Garbovan si Savonea ma insultati indirect si pe mine. Poate e timpul sa batem si noi cu pumnul in masa. Si sa lasam la o parte eleganta atunci cand hienele ataca”, scrie pe Facebook, judecătorul Adriana Stoicescu.