//A incendiat sediul PSD Cluj și a fost condamnat pentru droguri

A incendiat sediul PSD Cluj și a fost condamnat pentru droguri

Un IT-ist din Cluj-Napoca, supărat pe politica social-democraților, a dat foc la ușa sediului PSD Cluj din centrul municipiului. Nu a fost vorba de un incendiu propriu-zis, focul iscat a umplut scările clădirii și a fost stins în câteva secunde de pompieri. Acest lucru se întâmpla în anul 2018. După acest incident, poliția a făcut percheziții la casa ”incendiatorului” și au fost găsite câteva grame de cannabis pentru consumul propriu. În baza acestei capturi, zilele trecute clujeanul a fost condamnat pentru consum de droguri la 10 luni de închisoare pentru distrugere. Însă, el mai este judecat și pentru distrugere, așa că mai așteaptă o pedeapsă care, s-ar putea, să nu mai fie dată cu suspendare pentru că, potrivit legii, ar fi la a doua condamnare.

La proces, bărbatul, despre care judecătorul a reţinut că este divorţat şi are probleme cu alcoolul, a declarat că în seara dinaintea percheziţiei a fost într-un club unde a cunoscut o domnişoară, care era însoţită de o altă domnişoară şi doi bărbaţi. 

În fața ușii sediului PSD Cluj, bărbatul a dat foc la niste ziare stropite cu benzină

IT-istul a mai declarat că a dansat cu domnişoara aceea şi cu prietenii ei până în jurul orelor 23:00, când, cu toţi au hotărât să meargă la el acasă pentru a continua petrecerea.

„Inculpatul a arătat că se afla în stare de ebrietate la momentul la care a părăsit localul respectiv, iar după ce au ajuns cu toţii la domiciliul său au continuat să petreacă şi să consume băuturi alcoolice, până în jurul orelor 01:00-02:00, când inculpatul se afla într-o stare şi mai avansată de ebrietate, astfel că inculpatul le-a comunicat noilor săi prieteni că el se retrage să doarmă şi că ei pot continua să petreacă cât vor dori, iar când doresc să plece, pot să o facă, fără nicio restricţie”, se arată în datele de la dosar.

Bărbatul a mai arătat că s-a retras în dormitorul său şi nu ştie când au plecat noile sale cunoştinţe, dar, în condiţiile în care încă nu îşi revenise din starea de ebrietate a fost trezit de poliţişti. Programatorul a declarat că habar nu avea de existenţa drogurilor în casa lui, aflând ulterior că e vorba de cannabis. Judecătorul nu l-a crezut, însă, pe bărbat susţinând că probele arată că „este de remarcat că inculpatul nici măcar nu ştie despre câte persoane (n.r. care au fost la el acasă) era vorba”.

„În faza de urmărire penală a susţinut că domnişoara respectivă pe care a cunoscut în noaptea de 26 spre 27 februarie 2018, era însoţită de două persoane de sex masculin şi alte două persoane de sex feminin, pentru ca apoi, în faza de judecată inculpatul să declare că acea domnişoară era însoţită de doi bărbaţi şi de încă o femeie. Apoi este total ilogic ca nişte persoane despre care inculpatul nu ştie nimic, nici măcar numele lor, şi despre care nu a putut furniza nici date primordiale constând în elemente fiziologice primare, cum ar fi înălţime, culoare păr, culoare ochi, gen de tunsoare, etc., şi care la rândul lor nu cunosc nimic despre inculpat, să îi facă acestuia „cadou” o cantitate de cannabis, suficientă pentru confecţionarea unui număr de aproximativ 7 ţigări şi care costă aproximativ 200 de lei”, se arată în sentinţa de condamnare la 10 luni de închisoare cu suspendare.

Judecătorul a mai arătat că  „este greu de crezut că o persoană care îşi procură droguri de risc, respectiv cannabis, contra cost, oferă un asemenea cadou unei persoane pe care abia a cunoscut-o, şi despre care nici măcar nu ştie, în condiţiile în care nu au discutat despre droguri, aşa cum afirmă inculpatul, că este sau nu consumatoare de asemenea substanţe”.

„Nu putem să nu remarcăm abilitatea cu care inculpatul a folosit starea de beţie din noaptea respectivă, pe care a invocat-o, în folosul său, fie considerându-se vulnerabil din cauza ei, fie – suficient de lucid. Astfel, pe de o parte, inculpatul a susţinut că a semnat actele întocmite de poliţişti cu ocazia percheziţiei domiciliare, fără să le citească, „pentru că era în stare de ebrietate”, apoi a declarat că oricât de beat ar fi fost, nu ar fi predat din proprie iniţiativă substanţa respectivă poliţiştilor, deoarece nu vroia să pună la dispoziţia organelor probe care să-l incrimineze”, a mai arătat Tribunalul Cluj, a cărui sentinţă nu este definitivă.

“În jurul orei 9:15, am fost sesizați prin apel 112 cu privire la un incendiu produs în zona sediului unui partid politic, din Cluj-Napoca. La fața locului se află o echipă de polițiști care investighează împrejurările producerii incendiului. În urma acestui incident nu au fost victime, ci doar pagube materiale. Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă prevăzută de Codul penal”

arăta comunicatul IPJ Cluj din 2018