//Un IT-st clujean a șantajat două studente să se culce cu el

Un IT-st clujean a șantajat două studente să se culce cu el

Două studente din Cluj-Napoca au depus reclamație pentru șantaj împotriva unui bărbat care lucrează în domeniul IT. El le-a șantajat pe cele două fete pentru a întreține relații sexuale cu el. Potrivit plângerilor, fetele l-au cunoscut pe bărbat prin intermediul aplicației Tinder. Ele au fost de acord, inițial, să întrețină relații sexuale cu el, iar în timpul actului sexual tinerele au fost filmate cu telefonul mobil. După aceea, s-a folosit de imagini pentru a le convinge să întrețină și alte acte sexuale.

Potrivit primei victime (S.B.B), în cursul lunii mai 2018, a cunoscut pe rețeaua de socializare ”Tinder” un bărbat pe nume M.I., de aproximativ 27 de ani. După ce au discutat pe parcursul mai multor zile, au convenit să se întâlnească.

Galant, ”îndrăgostitul” a luat-o cu mașina pe fată de la cămin și au mers să vadă panorama orașului de pe Dealul Feleacului.

Ajunși acolo, în urma unor discuții cu conotații sexuale, persoana vătămată a acceptat propunerea inculpatului de a se merge la locuința acestuia, unde au întreținut relații sexuale, momente înregistrate video de către inculpat cu telefonul mobil, arată clujust.ro.

Idila dintre cei doi nu a mai continuat, însă după câteva luni, bărbatul a vrut să mai întrețină relații sexuale cu studenta, motiv pentru care, prin intermediul aplicației Facebook, i-a adresat mai multe mesaje de natură obscenă, motiv pentru care acesta a fost blocat și nu a mai putut-o contacta pe S.B.B.

Între timp, IT-stul clujean și-a făcut câteva conturi pe Facebook prin intermediul cărora a contacta-o din nou pe fată, ocazie cu care i-a transmis o fotografie în care se observă o persoană de sex feminin care întreține raporturi sexuale orale cu un bărbat. 

Inculpatul i-a propus persoanei vătămate ca aceasta să mai întrețină acte sexuale de 4 ori, aferente celor 4 înregistrări video pe care le deține, în caz contrar amenințând-o că va distribui înregistrările video în mediul online. Ocazie cu care inculpatul a transmis persoanei vătămate următoarele : ”ti-am scris pe instagram; dacă mai dai o dată block ai toate filmulețele puse pe internet”; ”si le dau add la toti prietenii tai de pe fb si personal le trimit”; ”sau cand te angajezi cand cauta pe google dupa numele tau sa apari tu; sau sa ti le vada copii tai”; ”sunt 4 filmulete; ne vedem de 4 ori si de fiecare dată șterg unu; hai ca nu e ca și cum faci oral la ultimu om”; ”hai să ne vedem o data in seara asta; dar doar oral”. În continuare, având în vedere refuzul și tergiversarea oferirii unui răspuns din partea persoanei vătămate, inculpatul a insistat în vederea atingerii scopului ilicit, proferând injurii și reiterând amenințările”, arată documentele din dosar.

Același bărbat este acuzat de șantaj de încă o clujeancă, care a depus plângere penală împotriva lui la sfârșitul anului 2018.

”C.C. a precizat că a fost contactată în cursul anului 2018, prin intermediul aplicației Whatsapp, de către un bărbat care i-a transmis fotografii în care ea apare nud, acesta propunându-i o înțelegere, în sensul că va șterge imaginile în cazul în care vor întreține acte sexuale orale, în caz contrar, acestea vor fi distribuite pe rețelele de socializare. Întrucât persoana vătămată a amânat oferirea unui răspuns, inculpatul identificat ulterior în persoana lui M.I., a contactat-o prin intermediul unui cont Facebook, deschis pe numele ”M.I.”, continuând cu actele de șantaj. În cele din urmă, fiind cuprinsă de frică, persoana vătămată a cedat insistențelor inculpatului, sens în care s-au întâlnit într-o seară, în jurul orelor 22:00-23:00 în stația de taximetrie din fața Casei de Cultură a Studenților din mun. Cluj-Napoca, unde în mașina acestuia (un autoturism marca Mercedes de culoare gri) au întreținut actele sexuale orale. Ulterior, cele două persoane nu au mai păstrat legătura, până în data de 10.11.2018, când inculpatul a contactat-o din nou pe persoana vătămată C.C., prin intermediul contului de Facebook ”R.R.”.

”Pai tu crezi ca dacă vreau sa le public ti le pun in comentariu la poza si le vad toti; mare branză; sau le pun pe fb cu numele”; ”de la angajator la oricine le gasește; si e destul să le aibă încă o persoană ca dupa aia le au toti”; ”uite eu iti promit că nu fac nimic cu ele, dar vreau sa fii deschisă la chestia de oral cand ne vedem. avem înțelegerea asta?”, mai arată dosarul.

Bărbatul a fost condamnat de judecători la doi ani cu suspendare.