//Șeful Aeroportului Cluj-Napoca și-a câștigat dreptul de a nu fi denigrat

Șeful Aeroportului Cluj-Napoca și-a câștigat dreptul de a nu fi denigrat

Șeful Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, și-a câștigat în instanță ”dreptul de a nu fi denigrat”. Aeroportul pe care îl conduce a deschis în instanță un proces împotriva firmei GOTO Parking SRL, administratorul celor câteva sute de locuri parcare, pentru ca firma să nu mai afișeze pe panourile din parcare mesaje critice la adresa conducerii aeroportului.

Pe panourile din incinta parcării Aeroportului Internațional Cluj-Napoca au apărut anunțuri critice la adresa conducerii aeroportului clujean, în care se putea citi ”Din cauza abuzurilor lui David Ciceo, începând cu 1 septembrie 2021 parcarea în spațiile exploatate de GOTO PARKING SRL, se va face cu plată. Vă recomandăm să utilizați zona din parcarea de Vest, dincolo de Terminalul Vechi pe care David CICEO o ține blocată fără a se gândi la problemele pe care le-a creat angajaților aeroportului. Am atacat în instanță acest abuz, pentru remedierea situației. Domnul Ciceo a fost anunțat de o săptămână și nu v-a spus!”.

În afacere mai sunt implicați Consiliul Județean (CJ) Cluj și UTI Facility Management SA București, actuala GOTO PARKING SRL. Inițial firma UTI a aparținut omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu care a vândut afacerea către CITR. În 2010, UTI a concesionat terenul pe care se află parcarea pentru a construi un hotel de patru stele. Concesiunea prevedea ca 100 de locuri de parcare să fie date, cu titlu gratuit, angajaților aeroportului. Doar că hotelul nu s-a mai construit, iar parcarea a ajuns la CITR, care nu vrea să dea niciun loc de parcare gratis.

Mai mult, GOTO Parking SRL a ridicat un gard pentru ca angajații aeroportului să nu mai poată intra fără tichet de parcare. Conducerea aeroportului clujean a încercat să obțină în instanță demolarea gardului, dar nu a reușit să câștige procesul.

Admite cererea de emitere a ordonanței președințiale formulată de reclamantul A. I. ”AVRAM IANCU CLUJ” R.A., în contradictoriu cu pârâta GOTO PARKING SRL. Obligă pârâta GOTO PARKING SRL să înceteze afișarea oricăror afirmații denigratoare pe panourile informative aflate în parcarea situată în fața A. I. ”A.I. Cluj” R.A. cu următorul conținut: ”…” sau cu un conținut similar, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 16913/211/2021 al Judecătoriei Cluj-Napoca. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată astăzi, 16.09.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

arată verdictul instanței pe care firma GOTO Parking SRL va trebui să îl respecte

SC Goto Parking se poate mândri că are o afacere extrem de profitabilă: plătește la Consiliul Județean Cluj o chirie anuală de 66.200 euro, iar încasă încasează anual milioane de lei, în condițiile în care plătește o chirie foarte mică.

Anual GOTO Parking plătește către Consiliul Județean Cluj o chirie de 66.200 de euro, în timp ce profitul net raportat pe anul 2019 a fost de peste milion de euro.

Divergențele între conducerea aeroportului clujean și cei de la GOTO Parking au început din cauză că angajații aeroportului nu au mai fost lăsați să parcheze gratis.

Firma Goto Parkink aparține oamenilor de afaceri care dețin afacerea CITR (Casa de Insolvență Transilvania), iar afacerea cu această parcare a fost preluată de la una dintre societățile care fac parte din grupul UTI controlat de Tiberiu Urdăreanu.

Spre finele anului trecut, Consiliul Județean Cluj a aprobat majorarea tarifelor de parcare de la Aeroportul Cluj, la cererea firmei GOTO Parking.