//Paszkany, fostul finanțator CFR Cluj, își vinde casa cu 2 milioane euro

Paszkany, fostul finanțator CFR Cluj, își vinde casa cu 2 milioane euro

Arpad Paszkany, fostul finanțator al echipei de fotbal CFR Cluj, a decis să își vândă casa cu aproape 2 milioane de euro.

Potrivit anunțul imobiliar publicat de o agenție imobiliară din Cluj-Napoca, casa a fost construită în 2006 și are jacuzzi, sală de fitness, solar, saună. Se află pe strada Observatorului iar prețul este de 1.900.000 euro, potrivit foaiatransilvană.ro.

”Dispusă pe structura P+E+M, pe un generos teren aferent de 1866 mp, proprietatea are o construcție de 346 mp – amprentă la sol, cu 838 mp construiți și 681 mp utili. Cât privește compartimentarea vilei, la parter vom fi întâmpinați de camera de zi, sufragerie, bucătărie, windfang, o toaletă, o cămară, o terasă, o spălătorie, o cameră, un duş, o jardinieră, un sas, o boxă și hol. Urcând la etaj, regăsim 4 camere, 2 băi, 2 debarale, un dressing, o cameră de hobby, un hol, o toaletă și nelipsitul balcon. Mansarda numără în total 3 poduri, 2 camere, o baie și un hol. La parterul vilei se regăsește un garaj pentru două mașini. Adițional, în construcția exterioară, mai există un garaj de trei mașini. Grădina este rafinat amenajată cu vegetație matură, între care bonsai, considerat esența plantelor decorative și un colț de natură paradiziac. Accesul se poate realiza din 2 străzi: acces unic de pe Strada Cireșilor și acces comun (cotă parte 1/3 din drum de 867 mp) cu încă 2 vile de pe strada Observatorului”, arată textul anunțului.

Anul trecut, Paszkany a renunțat la cetățenia română și și-a lichidat afacerile din țară. El figurează cu adresă în Ungaria și Malta.

Arpad Paszkany

Informațiile au fost publicate în instanța de judecată, la Înalta Curte de Casație și Justiție, de către cumnatul omului de afaceri, într-un proces în care este vizat fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, potrivit evz.ro

De asemenea, cumnatul său, Karoly Szekernyes este martor în acest dosar. Fostul patron de la CFR Cluj a fost adus în discuție, deoarece judecătorii vor să-l găsescă pentru a-l audia și pe el.

Explicația oferită de Karoly Szekerneyes în fața judecătorilor

„Vorbesc des cu Arpad Paszkany. El m-a întrebat și eu i-am spus ca voi fi la audiere la acest proces. Știe că sunt martor. Eu l-am întrebat dacă și el va vorbi aici dar el a spus ca nu a primit nicio invitație la acest proces. El are locuința în Malta și Budapesta. Știu că spunea și vorbeam că el nu mai vrea cetățenia română. Acum e la Budapesta. Pot să vă dau adresa dacă e nevoie”, a explicat Karoly Szekerneyes în fața judecătorilor.

Potrivit anchetatorilor de la DNA, în anul 2005 reprezentanții companiei austriece Swietelski ar fi ajuns la o înțelegere cu cumnatul lui Mircea Geoană, Mircea Ionuț Costea, Mihaela Mititelu, o persoană apropiată de conducerea CNCFR și Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanțe, să le plătească un comision de 3,5 la sută din sumele încasate de la statul român.

În schimb, aceștia trebuiau să se asigure că statul român va deconta rapid și fără întârzieri sumele aferente contractului dintre Swietelski și România. În schimbul sumelor respective, inculpații au promis să efectueze demersuri pentru a asigura finanțarea suplimentară în vederea încheierii contractului, precum și plata la timp a facturilor emise.