//Mureș: ”Mafia pădurilor mi-a reproșat că nu aduc bani pentru partid!” VIDEO

Mureș: ”Mafia pădurilor mi-a reproșat că nu aduc bani pentru partid!” VIDEO

Într-un reportaj video, Ilie Covrig, șeful Direcției Silvice Mureș, dezvăluie încrengătura de interese din cadrul filierei ”mafia pădurilor”.

El a discutat cu Recorder.ro pentru a scoate la iveală implicarea partidelor politice în tăierile ilegale de pădure.

Totodată, Ilie Covrig, aflat la vârful sistemului silvic, îi îndeamnă şi pe alţi oameni din sistem să iasă în faţă şi să vorbească despre faptul că, în ultimii 30 de ani, mafia care decimează pădurile României este controlată şi protejată politic, iar banii proveniţi din tăieri ilegale sunt folosiţi pentru a finanţa campanii electorale.

Pe lângă mărturiile sale, Covrig face publice o serie de înregistrări care îi susţin afirmaţiile: funcţiile din sectorul silvic sunt dictate politic de la cel mai înalt nivel şi sunt răscumpărate cu şpăgi colectate de la firmele de exploatare a lemnului. Silvicultorii care refuză să colecteze şpăgile şi să plătească taxă de protecţie la partid sunt presaţi să plece din funcţii şi înlocuiţi cu oameni de încredere.

Din înregistrările şi din mărturiile lui Ilie Covrig, reiese că această stare de fapt este cunoscută şi acceptată de întreg sistemul silvic, de la simpli pădurari până la şefii din Romsilva şi din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.