//Mureș: Deputat UDMR învins în instanță de propriul fiu

Mureș: Deputat UDMR învins în instanță de propriul fiu

Deputata UDMR Eva Andrea Csep a pierdut procesul cu propriul ei fiu care, prin intermediul instanței, a obligat-o să îi plătească pensia alimentară.

Femeia este deputat UDMR şi a ajuns în faţa instanţei, chemată de fiul ei, major încă şi care îi cere bani pentru pensia alimentară, potrivit cancan.ro.

În plus, instanța a stabilit că Eva Andrea Csep trebuie să achite lunar, băiatului său, a șasea parte din indemnizația de peste 11.000 de lei pe care o primește lunar de la Camera Deputaților, unde îndeplinește și funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială.

Băiatul a împlinit deja 18 ani, însă, pentru că este încă elev în clasa XII-a, are dreptul, prin lege, să primească acești bani până la finalizarea studiilor, inclusiv până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

Deputata UDMR Eva Andrea Csep are 44 de ani este și responsabilul pentru afaceri sociale și familie al Organizației de Femei a UDMR.

Potrivit magistraţilor, disputa dintre băiatul de 18 ani, elev la un liceu de artă din Târgu Mureș, și mama lui politician ar fi izbucnit după ce femeia i-ar fi spus că nu vrea să-i mai dea bani până când nu discută împreună cu acesta mai multe aspecte legate, în special, de situația lui școlară.

“Reclamantul nu a detaliat care a fost motivul pentru care, la un moment dat, a avut o discuție cu el și într-adevăr a avut intenția de a sista o perioadă scurtă virarea sumelor de bani – nici pârâta nu dorește detalierea acestor motive – poate să precizeze doar că, la fel ca orice părinte responsabil, a încercat să-l responsabilizeze pe fiul său în legătură cu cheltuirea banilor, cu responsabilitatea față de școală, de cursurile școlare, de note și prezența la cursuri și a ridicat pretenția față de el să se întâlnească personal și să poată discuta aceste aspecte”, au arătat magistrații.

Instanța a mai arătat că, în prezent, “pârâta are calitatea de deputat UDMR – Camera Deputaților – Parlamentul României și conform adeverinței depuse de aceasta la dosarul cauzei are o indemnizație netă lunară de 11.194 lei, la care se adaugă și alte venituri cuprinse între 40.000 de lei – 50.000 de lei lunar, conform informațiilor oficiale de pe site-ul Parlamentului.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe 17 decembrie, Eva Andrea Csep a fost obligată să-i dea fiului, lună de lună, o pensie de întreținere în cuantum de o șesime din veniturile sale lunare nete, dar și suma de 1000 de lei, cheltuieli de judecată.