//Cu 50 de creditori în spate a câștigat un contract de peste 2 milioane euro pentru reabilitarea stațiunii Bazna

Cu 50 de creditori în spate a câștigat un contract de peste 2 milioane euro pentru reabilitarea stațiunii Bazna

Comuna Bazna, din județul Sibiu, a atribuit contractul ”Executie lucrari ~ ”Dezvoltarea economica a Statiunii Balneoclimatice Bazna” firmei DUAL DISTRICON din Sibiu. Valoarea lui este de 11.093.061,56 lei, fără TVA.

Firma este controlată de Dumitru Marius Herlea, administrator și acționar majoritar. Pentru anul trecut, societatea a declarat o cifră de afaceri de peste 12 milioane lei și un profit de 300.000 lei cu 44 de angajați.

Însă, firma se află în cadrul proces de insolvență, în care are calitatea de debitor. Dosarul a văzut lumina instanței la începutul acestui an. În tabelul celor care așteaptă bani de la această societate sunt înscrise aproximativ 50 de firme.

Întrebat despre cum va decurge contractul, Herlea a declarat că acest lucru se va întâmpla ”în limitele legii”.

”Și ce dacă suntem în insolvență?! Ne vom ocupa de contract în limitele legii, dar vă rog să mă sunați la anul, acum suntem în concediu”, a declarat Herlea.

Un raport de la Curtea de Conturi și o anchetă a DNA

Firma Dual Districon apare și într-un raport al Curții de Conturi. Este vorba despre o serie de plăți făcute de o administrație locală din județul Sibiu către societatea lui Herlea.

Din cele 4,9 milioane de lei constatate drept prejudicii, aproape jumătate au fost descoperite la Brateiu, în cadrul proiectului de amenajare a rețelelor de apă și canalizare (contract de peste nouă milioane de lei, fără TVA) atribuit societății sibiene Dual Districon. 2,06 milioane de lei ar fi fost prejudiciul creat prin ”plata unor facturi emise de SC Dual Districon SRL ce au la bază situații de lucrări în care au fost înscrise articole de deviz care nu au fost executate și unele bunuri nelivrate”. 

De asemenea, în urmă cu câțiva ani DNA a avut în lucru un dosar care viza lucrările de amenajare a Centrului de recreere pentru bătrâni din Curtea de Argeș. Lucrările au costat 2,330,367 lei și au fost realizate de firma SC Dual Districon SRL. Ancheta nu s-a soldat cu trimiterea în instanță a dosarului.

Pe ce vor fi cheltuiți cele peste 2 milioane de euro

Investiția este reprezentată de două componente : 

– modernizare străzi (carosabil, trotuare,colectoare, evacuare ape pluviale, iluminat public ) care constă în modernizarea 6  strazi  strada Bisericii – 255 m, strada Avram Iancu – 1277 m, strada Livezii – 230 m, strada Luncii – 153 m, Aleea Bailor – 254 m, strada Dres – 294 m, parte carosabilă, trotuare și rigole carosabile. pe strada Bisericii , Avram Iancu și Luncii se va realiza si pista de bicicleta, un sens giratoriu pe strada Avram Iancu și   o   parcare pentru autobuze (langa Centrul Cultural). Pentru aceste lucrări vor fi cheltuiți 6.862.168,59 lei

– amenajare spații verzi, alei, iluminat public, locuri de joacă pentru copii , zone fitness, dotare mobilier urban care constă în amenajarea a două spații de joacă pentru copii și un parc.  In cadrul acestei componente se va realiza amenajare spații verzi, dotare cu mobilier urban, echipamente joacă, fitness, instalații electrice, instalații apă canal, cismele și instalare  sistem supraveghere video. Aceste lucrări vor costa 4.830.659,04 lei